Yaralı Suriye askeri, çıkış için izin bekliyor


Suriye ordusundan kaçarak Türkiye'ye sığınan yaralı asker, biri iki haftalık bebek olmak üzere üç çocuğuyla Avrupa'ya geçmek için izin bekliyor.

Avrupa ülkelerine geçmek üzere umut yolculuğuna çıkan Suriyeli sığınmacılar, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durduruldu.
Perşembe gününden bu yana 9 bin civarında Suriyeli, Edirne'ye giriş yaptı. Yetkililerin ikna çabaları sonucunda 7 bin kişi geldikleri illere geri gönderildi. Bin 700 civarında Suriyeli ise TEM otoyolu, Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali ve şehir merkezinde bulunan Antik Park'ta bekleyişlerini sürdürüyor.

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'den takviye polis ekiplerinin gelmesiyle birlikte her üç ayrı toplanma noktasında yoğun güvenlik önlemi alındı. İstanbul'a geri gitmeyi kabul etmeyen Suriyeliler, Türk makamlarından sınırı açmalarını istiyor.
Suriyelilerin beklediği noktalardan birisi olan Antik Park'ta 100 civarında sığınmacı Avrupa'ya geçiş için izin bekliyor. Bekleyenler arasında Suriye ordusunun eski bir askeri de yer alıyor.

Beşşar Esed ordusunda görev yapan Fatih Mustafa Hamud, iç savaşın başlamasıyla birlikte savaşmayı kabul etmeyerek ordudan kaçtığını, bir süre ülkesinde kaldığını, yaşadığı bölgenin daha sonra DAİŞ terör örgütü saldırısına uğradığını anlattı. Evi harap olan Fatih Mustafa Hamud, ülkesini terk ederek Şanlıurfa üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığını, burada bir süre kamplarda kaldığını, eşinin iki hafta önce hastanede doğum yaptığını söyledi. Doğumda Abdullah ismini verdikleri bir bebekleri dünyaya geldiğini ifade eden Hamud, Yunanistan'ın kendilerini kabul edeceği haberi üzerine diğer Suriyelilerle birlikte Edirne'ye hareket ettiğini belirtti. Yaralı eski asker, diğer Suriyeliler gibi kendisine de geçiş izni verilmediğini ifade etti. Ayağından 5 kez ameliyat geçirdiğini söyleyen Hamud, tedavi olmak ve çocuklarının daha koşullarda yaşamaları için Almanya'ya gitmek istediklerini dile getirdi.

Yaşadıkları sorunları ve isteklerini Türkçe olarak ifade eden Sidra isimli kız çocuğu ise Almanya'ya geçmek için izin verilmesini istedi. Burada yorulduklarını anlatan Sidra, denizlerde boğulmak istemediklerini anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Yaralı Suriye askeri, çıkış için izin bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER