Yasin Börü davasında avukatlar salonu terk etti


Diyarbakır'da 6-7 Ekim tarihlerinde çıkan olaylarda Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili 34 kişinin hakkında açılan davanın ikinci duruşması başladı. Müşteki avukatları ve yakınları salonun yetersiz olması nedeniyle duruşma salonunu terk etti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen dava, gizli tanıkların dinlenecek olması nedeniyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yapıldı. Davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar, sanık avukatları, müşteki avukatları ve izleyiciler katıldı.

Duruşma salonunda geniş güvenlik önlemi alındı. Salonun yetersiz olması nedeniyle stajyerler içeri alınmadı. Salona alınanların ise üstü arandı. Güvenlik nedeniyle salonun iki sırasına Çevik Kuvvet polisleri oturtuldu.

Müşteki avukatlarından Selçuk Karsöz, mevcut fiziki ortamda yargılama yapılamayacağını ileri sürerek, fiziki ortamın düzeltilmesini istedi. Avukat Körsöz, aksi taktirde duruşma salonunu terk edeceklerini söyledi.

Savcı Umut Sadak, gizli tanık dinleme imkânının sadece Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda olduğu gerekçesi ile talebin reddini istedi. Mahkeme, gizli tanık dinleme imkânının sadece 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda bulunduğu ve çevrede bu imkana sahip başka salon olmadığı gerekçesi ile talebi reddetti.

Ardından müşteki avukatları ve yakınları salonu terk etti. CİHAN
<< Önceki Haber Yasin Börü davasında avukatlar salonu terk etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER