'Yavru Saraydaki mütevazılığı gösterin'

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde inşa edilen ve Erdoğan ile ailesinin taşındığı konutun halka açılmasını önerdi. Candan, “Özel olarak seçtikleri bazı vatandaşlara Saray’ın belli bölümlerini gösteriyorlar. Yavru sarayı da göstersinler. Ama hamamların, VIP salonların, SPA'ların olduğu bodrum katını göstersinler. Halkımız görsün oranın lüks ve şatafatlı mı yoksa mütevazi mi olduğunu" diye konuştu.

'Yavru Saraydaki mütevazılığı gösterin'

Mimar Odası'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin taşındığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde inşa edilen konutla ilgili ilginç bir öneri geldi. Konutun halka açılmasını öneren Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuttaki asıl şaşaalı ve lüks kısımların bodrum katında olduğunu söyledi. Candan, “Özel olarak seçtikleri bazı vatandaşlara Saray’ın belli bölümlerini gösteriyorlar. Yavru sarayı da göstersinler. Ama hamamların, VIP salonların, SPA'ların olduğu bodrum katını göstersinler. Halkımız görsün oranın lüks ve şatafatlı mı yoksa mütevazi mi olduğunu. Mütevaziliği gösterip bizi yanıltsınlar” ifadelerini kullandı. 

“KAÇAK GÖÇEK TAŞINILIYOR” 

Konuta "küçük kaçak saray" diyen Candan, Saray’ın inşa edilirken hiçbir temel atma töreni yapılmadığını söyledi. Candan, “Ne kaçak saray ne onun yavrusu inşa edilirken tören yapmadılar. Oysa en küçük şeyi törenle açmayı iyi biliyorlar. Çekinerek, utana sıkıla inşa edildi. Aynı şekilde taşınırken de yine herkesten gizli, kaçak göçek bir şekilde taşınılıyor. Törenle, onurla, Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır bir şekilde taşınılamıyor. Çünkü AOÇ arazisine mahkeme kararlarına rağmen inşa edilen o sarayın Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını yükselten değil, tersine Anayasasını ve hukuku çiğnenerek yapıldığını onlar da biliyor” diye konuştu. 

“MİMARLAR, YAPTIKLARI SARAY’I SAVUNAMIYOR” 

Saray’ın mimarları olan Şefik Birkiye, Can Gökoğuz ve Selim Dalaman’ın yaptıkları projeyi savunamadıklarını söyleyen Candan, “Bir mimar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edecek ve çıkıp göğsünü gere gere mimarlık camiasında bunu savunmayacak. Mimarlığın doğasına aykırı bu.” diye konuştu. Şefik Birkiye’yi resmi yazıyla Mimarlar Odası’na davet ettiklerini kaydeden Candan, “Gelin bize eserinizi savunun, bizi ikna edin” dedik. Ama gelmek bir yana cevap bile vermedi” dedi. 
<< Önceki Haber 'Yavru Saraydaki mütevazılığı gösterin' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER