Yüksekovalı öğrenciler, okulları 3 gün boykot kararı aldı


Doğu ve Güneydoğu illerindeki bazı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto eden Yüksekovalı öğrenciler, okulları 3 gün boykot etme kararı aldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ortaöğretim düzeyindeki binlerce öğrenci, Cizre Nusaybin, Silopi ve Sur ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Mahallesi'nde bir araya geldi. Buradan Şemdinli yolu üzerine doğru yürüyüşe geçen grup, çarşı merkezine kadar sloganlar atarak yürüyüş düzenledi.

Çarşı merkezinden geçen grup, Oslo Oteli önünden dönerek Eski Cezaevi Kavşağı'na geçti. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu grup adına bir açıklama yapan Nurettin Öter adlı öğrenci, şunları belirtti: "Bilindiği üzere, halkımıza yönelik intihar imha politikalarını sürdüren AKP hükümeti, tüm devleti ve kolluk kuvvetlerinin politikalarına karşı, Kürdistan halkı öz yönetim ilanıyla karşılık vermiştir. Ancak halkımızın meşru talebine devlet, katliam ve soykırım uygulamalarıyla cevap vermiş ve askeri darbe yaptığı Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin ve Dargeçit'te sıkı yönetimi devreye sokmuştur. Bu sıkı yönetimle beraber sivil halkımıza tank top gibi ağır silahlarla saldırmış ve birçok insanımız katledilmiştir. Anne karnındaki bebekleri bile vuracak kadar barbarlaşan AKP hükümetine karşı Kürdistan'ın her karış toprağını bir direniş mevzisi haline getireceğiz.

Yüksekova'da polisler tarafından katledilen arkadaşlarımız, lise öğrencileri; Mehmet Reşit Arıcı, Diyar Akın ve Diyar Ertaş şahsında bütün öz yönetim şehitlerini anarak mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Koruculaştırma ve ajanlaştırma politikalarına karşı asla geri adım atmayan Kürt gençliği, faşist devlete karşı Botan'dan Gever'e direnecek ve işgalci güçleri Kürdistan'dan çıkaracaktır. Bu temelde AKP devletini son kez uyararak Yüksekova'da 3 gün okul boykot eylemini başlatıyoruz. Soykırım politikalarının devam etmesi durumunda cevabımızın farklı olacağını belirtiyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekovalı öğrenciler, okulları 3 gün boykot kararı aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER