Yazıcıoğlu dosyası için suç duyurusu

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası sonrası açılan soruşturmanın kapatılmasına Aydın Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne itiraz dilekçesi veren Büyük Birlik Partisi Aydın İl Başkanı Ertan Gökçe, dosyadaki şüpheli 132 kişi hakkında, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, birden fazla kişiyi kasten ve tasarlayarak öldürmek, sahtecilik, suç delillerini yok etmekten suç duyurusunda bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu - Üşüyorum

Video: Arşiv

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası sonrası ölümünün ardından açılan dava dosyanın kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi Aydın İl Başkanı Ertan Gökçe, dosyanın kapatılma kararının hukuksuz, takipsizlik kararının da usulsüz olduğunu iddia etti.

Aydın Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasını isteyen Ertan Gökçe, “Arz ve izah ettiğimiz hususlar ve başkaca yüzlerce konunun delil ve belgeleri dosyada mevcut iken planlı programlı tasarlayarak merhum başkanımızın öldürüldüğü, ölüme terk edildiği sabit olduğu halde onun dosyasının kapatılması için üstün gayret gösterildiğini üzülerek takip etmekteyiz. Daha önce de bir kısım şüpheliler hakkında takipsiz verilmişti. Şimdi Tüm Şüpheliler yönünden verilen takipsizliği de anlamamız ve kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler gerçeğin peşindeyiz. Maddi Gerçekleri, Dosyada var olan delilleri yok sayarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen Takipsizlik kararını kabul etmiyoruz. Bu kararın kaldırılarak Tüm şüpheliler yönünden mevcut deliller doğrultusunda Yargılama yapılması için Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılarak dosyanın savcılığa iade edilmesini karar verilmesini mahkemenizden arz ve talep ederiz.” dedi.
<< Önceki Haber Yazıcıoğlu dosyası için suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER