Yemen'de Pazar gününden beri hava operasyonlarında 35 kişi öldü


Yemen Savunma Bakanlığı, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında, Pazar gününden bu yana 35 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını açıkladı.

Koalisyon güçlerinin dün gerçekleştirdiği hava operasyonlarında, Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin kontrolü altında olduğu belirtilen bir polis binasının dün hedef alındığı belirtilmişti. Operasyonda, en az 20 kişinin öldüğü ya da yaralandığı duyurulmuştu. Ayrıca hava operasyonlarında uluslararası medya kuruluşlarına haber geçen ve Yemen'de serbest gazeteci olarak çalışan Almigdad Mojalli de hayatını kaybetmişti.

Mezhep çatışmalarının tırmanmaya devam ettiği Yemen'de Şii Husiler, Sünni askerlerin olşturduğu orduya karşı savaşıyor. Yemen merkezli Arap Yarımadası el-Kaidesi ise hem orduya hem de Husilere saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Yemen'de Suudi Arabistan ve İran'ın ise kendilerine yakın gruplara lojistik destek sağladıkları iddia ediliyor.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla ise yaralı var. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de Pazar gününden beri hava operasyonlarında 35... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER