'Yemen Operasyonu'na destek' de çare olmadı

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi: "Arap ülkeleri sürekli sorun çıkaran ve krizlere neden olan üç komşu ülkeye sahiptir. Bunlar İsrail, İran ve Türkiye'dir.

'Yemen Operasyonu'na destek' de çare olmadı

İşte Arap Birliği Genel Sekreteri'nin açıklaması;

Türkiye, Arap haritasındaki yeni yerini görmüyor. Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, ortak Arap gücü kurulması kararının çıktığı Arap Birliği zirvesinin ardından şu suçlamayı yöneltti: "Arap ülkeleri sürekli sorun çıkaran ve krizlere neden olan üç komşu ülkeye sahiptir. Bunlar İsrail, İran ve Türkiye'dir. Türkiye bölgesel konulara müdahil olmak istiyor."

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç iki televizyon kanalında da tekrarlanan suçlama nedeniyle Türkiye’nin tepkisini sert bir dille ilettiğini açıkladı. İran’a karşı ittifakın hatırına kırmızı halı üzerindeki iltifatların büyüsünden kurtulup daha geniş fotoğrafta olana bakmak gerekiyor:

Artık birçok Arap Türkiye’nin tehlikeli oyunlara kalkıştığını düşünüyor. Bu yüzden “Bu tepkiler Arap halklarının hissiyatını yansıtmıyor” repliğini bırakıp Arap dünyasındaki alıcıları yenilemekte fayda var."
<< Önceki Haber 'Yemen Operasyonu'na destek' de çare olmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER