Yenimahalle Belediyesi'nden barış defilesi


Ankara Tren Garı kavşağındaki katliamda hayatını kaybedenler, Yenimahalle Belediyesi tarafından barış defilesi ile anıldı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sosyal projelere verdiği destekle dikkat çeken genç moda tasarımcısı Mazyar Topal tarafından tasarlanan Barış Defilesi'nde siyah kıyafetler sergilenirken, mankenler ellerinde barışı temsil eden beyaz güvercinler taşıdılar. Gar mağdurları adına ilk kez düzenlenen defile izleyenleri duygulandırdı.

Defilede sergilenen kıyafetleri izleyen Yaşar, "Terörün her türlüsüne kimden gelirse gelsin karşı çıkmak barış ve demokrasiden yana olmak zorundayız. Teröre kurban verdiğimiz mağdurlarımız bizim bu direncimizi artırmalıdır. Onlara olan borcumuz emek, barış ve demokrasiye sahip çıkmaktır" dedi.Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal ve meclis üyeleri ile çok sayıda sanatseverin katıldığı defilede ayrıca bir kadının genç kızlık hayalleri ve gerçekte olanlar arasında geçen ömrünün anlatıldığı "Bir Kadının Aile Günlüğü "fotoğraf sergisi de görücüye çıktı.

Moda Tasarımcısı Mazyar Topal, Gar Faciası karşısında duyarsız kalamadığını belirterek, "Masum insanların öldürülmesi karşısında duyarsız kalmayı içime sindiremedim. Terör ve şiddetle bir yere varılamayacağını her şeye rağmen barış ve özgürlükleri savunmamız gerektiğine dikkat çekmek istedim" dedi.

30 Ekim'e kadar açık kalacak serginin emektarlarına teşekkürlerini sunan Yaşar, emeği geçenlere plaket takdim etti. Plaketini Yaşar'ın elinden alan Topal ise "Kendileri bizlere çok destek oldu. Desteklerinden ötürü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ediyorum" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle Belediyesi'nden barış defilesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER