Yenimahalle'de kadınlar için 'menopoz' konferansı

Yenimahalle'de kadınlar için 'menopoz' konferansı

Yenimahalle Belediyesi tarafından toplum yararına düzenlenen seminer ve konferanslar devam ediyor. Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi'nde düzenlenen 'Menopoz' konulu konferansta Uğrak Kurs Merkezi kursiyerleri, kadın hayatının doğal döngüsü olan menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenleri öğrendi.

TOBB Üniversitesi Hastanesi'nden Op. Dr. Şenol Kalyoncu, menopoz hakkında bilgi vererek, "Menopoz dönemi, kadında doğurganlık yeteneğinin kaybolduğu dönemdir. Menopozun bir hastalık olmadığı, sağlıklı kadının yaşamının doğal bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Bu hormonal değişikliklerin sonucunda birçok kadının şikâyet ettiği ağırlık artışı, gece terlemeleri, sıcak basmaları, uyku bozuklukları, sinirlilik ve yorgunluk durumları doğal olarak görülebilir" dedi. Menopozun hayatın sonu olmadığına dikkat çeken Kalyoncu, menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda da kadınları uyardı. Menopozun belirtileri, fiziksel, psikolojik değişiklikler, menopozda oluşabilecek problemler ve tedavi yöntemleri hakkında da detaylı bilgiler veren Kalyoncu, katılımcıların sorularını da tek tek yanıtlayarak yanlış bilinen doğruları anlattı.

Dünya genelinde menopoz yaşının 45-55 arası, Türkiye'de menopoz yaşının ise 47 olduğuna dikkat çeken Kalyoncu, 40 yaş öncesinin ise erken menopoz olduğunu ifade etti. Kalyoncu "Kadınlık hormonu olarak bilinen "östrojen hormonu" düzeyindeki azalma nedeniyle oluşabilecek şişmanlık, osteoporoz (kemiğin zayıflaması), kalp-damar hastalıkları gibi sağlık sorunlarına dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle'de kadınlar için 'menopoz' konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER