10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Diyarbakır Valisi Toprak: Gazetecilik, en zor mesleklerden biridir


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Vali Toprak, mesajında, iletişimin en güçlü kanallarından olan basının, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracı olduğunu, kamusal görev yapan basının, insanların yaşadığı yer ve sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunduğunu kaydetti.
     Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde gazetecilerin yaptıkları hizmetin, takdir edilmesi gereken kutsal bir olgu olduğunu vurgulayan Toprak, zor şartlar altında özverili çalışmalar ile geçmişe not, geleceğe kaynak sağlayan basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve yasal haklarının korunmasının en samimi temennileri arasında olduğunu bildirdi.
     Basın kuruluşlarının, bir ülkedeki demokrasinin güçlenmesine katkı sağladıklarını ve bulundukları bölgenin sorunlarını gündeme taşıyarak, bu sorunların çözümü noktasında önemli görevler üstlendiğini belirten Toprak, mesajında şunlara yer verdi:
     Gazetecilik, en zor mesleklerden biridir. Donanımlı ve özverili olmak, gazeteciliğin olmazsa olmazıdır. Gazetecilik, yani medya sektöründe yürüyen işlerin yürütülmesi, takip edilmesi, haberin kaynağından alınması ve bunun iyi bir şekilde haberleştirilerek, gazete, televizyon ve internet medyasına iletilmesi çok zorlu bir süreçtir. Bu noktada gazeteciler kar kış demeden ve çok sıcak havalarda bile vatandaşlarımızın haber alma hakkı bağlamında çalışmaktadırlar. Tüm bu duygu ve düşüncelerimle, ülkemizde ve Diyarbakırda görev yapan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER