10. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel

10. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu -Mersinin Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanması dikkate alınarak, sempozyumun bu yılki teması da spor olarak belirledi


MERSİN (A.A) - Mersinde bu yıl 10uncu kez gerçekleştirilen Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumunun bu yılki teması da spor olarak belirlendi.
     Çamlıbel Balıkçı Barınağında başlayan sempozyuma, Türkiyenin yanı sıra Belarus, Danimarka, Güney Kore, Gürcistan, İspanya, İtalya ve Rusyadan 10 heykeltıraş katıldı.
     Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılından bu yana uluslararası düzeyde düzenlenen ve Türk heykel tarihinin önemli isimlerinden Prof. Dr. Hüseyin Gezerin adını taşıyan sempozyum sayesinde, şimdiye kadar 150den fazla büyük boyutlu mermer heykel yapıldığını söyledi.
     Sempozyum kapsamında elde edilen eserlerin kentin farklı noktalarında sergilendiğini, bu sayede de kentin açık hava heykel müzesi haline dönüştüğünü anlatan İpekbayrak, Bunun yanı sıra 26 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Resim Heykel Müzesi Galerisinde düzenlenecek olan uluslararası sergide, sempozyuma katılan sanatçıların bağışlayacakları sanat eserleriyle de Mersin Üniversitesi bünyesinde sanat müzesi kurulması hedeflenmektedir dedi.
     İpekbayrak, 2013 yılında Mersinin Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     2013 Akdeniz Oyunlarının Mersinde yapılacak olması nedeniyle geçen yıl konusu spor olarak belirlenen sempozyumun, bu yılki konusu da spor olarak belirlendi. Geçen yıl yapılan heykeller Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksine giden ana yol üzerindeki göbeklere yerleştirildi. Bu yıl yapılan heykeller de sempozyum bitiminde, Akdeniz Oyunları için inşa edilen diğer spor komplekslerine veya çevrelerindeki uygun alanlara yerleştirilecek. Böylelikle kentimizin spor yaşantısıyla sanat yaşantısı bir arada tutulacak.
     Sempozyum sayesinde dünyanın farklı yerlerinden gelen sanatçılara Mersinin sahip olduğu güzelliklerin de anlatılacağını dile getiren İpekbayrak, Kentimizi, dolayısıyla ülkemizi en iyi şekilde tanıtabilmek için sempozyum süresince sanatçılara Mersin çevresindeki arkeolojik buluntuların yoğun olduğu ören yerleri gezdirilecek. Turistik ve kültürel amaçlı çeşitli etkinliklere katılım sağlanacak. Bu da bazı sanatçıların, belki de Mersin ve Türkiyenin gönüllü turizm elçileri olmalarına vesile olacak diye konuştu.
     Mersin Üniversitesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlenen ve 1 Kasımda başlayan sempozyum, 30 Kasıma kadar sürecek.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER