Bilecik HAYTAP Derneği Başkanı Ertürk:

Bilecik HAYTAP Derneği Başkanı Ertürk: -İmdat mektubumuzu Sayın Başbakanımıza iletilmek üzere gönderiyoruz


BİLECİK (A.A) - Bilecik Hayvanları Koruma Derneği (HAYTAP) Başkanı Sühendan Ertürk, hazırladıkları İmdat mektubunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğana verilmek üzere, AK Parti Bilecik Teşkilat Başkanı Nevzat Taşkesene teslim etti.
     Ertürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yurtta faaliyetlerini sürdüren üye dernekler ve hayvan hakları savunucuları olarak 81 ilde eş zamanlı olarak hazırladıkları mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ulaştırmak üzere il başkanlarına teslim edeceklerini belirtti.
     Hayvanları Koruma Kanunu Değişiklik Tasarısının, milyonlarca kedi ve köpeğin öldürülmesine zemin hazırlayacak maddeler içerdiğini öne süren Ertürk, mektuptaki şu ifadelere yer verdi:
     Şimdiye kadar sivil toplum kuruluşlarının veya bilim adamlarının görüşü alınmadan hazırlanan bu yasa teklifinin TBMM komisyonlarına ineceği bugünlerde biz tekrar son umudumuz olarak siz Sayın Başbakanımıza sesleniyor ve hayvanlarımızla beraber yürümek istiyoruz bu yollarda diyoruz. Şu an yürüklükte olan ve kanunun 6. maddesindeki kısırlaştır, aşılat ve aldığın yere bırak maddesinin değişmeden kalmasını talep ediyoruz. Sorunun çözümü için yurt çapında kısırlaştırma seferberliği yapılmasını istiyoruz. Hiçbir hayvan türü tehlikeli olarak sınıflanamaz. Hayvanlara değil sahiplerine yasal zorunluluklar getirilmelidir. Ayrıca hayvan satışı noktalarında, hayvan üretimi ve ithalatı da yasaklanarak, üretim kontrol altına alınmalıdır. Bütün bu talepler için imdat mektubumuzu Sayın Başbakanımıza iletilmek üzere gönderiyoruz
     Ertürk, yasa teklifiyle işkence yapanlara hapis cezalarının getirilmesi gerektiğini belirterek, sahipli hayvanların meskenlerde beslenmesine hiçbir şekilde kısıtlama veya koşul getirilmesini istemediklerini kaydetti.
     İl Teşkilat Başkanı Taşkesen de Ertürkün hayvan hakları ve hayvan severliği noktasındaki duyarlılığı için teşekkür ederek, mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ulaştıracaklarını belirtti.
     Konuşmaların ardından Ertürk, Taşkesene mektubu teslim etti.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik HAYTAP Derneği Başkanı Ertürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER