10.Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu

10.Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu -Mersinde gerçekleştirilen sempozyum kapsamında 8 ülkeden 10 heykeltıraşın yaptığı eserler şekillenmeye başladı


MERSİN (A.A) - Bu yıl 10uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumunda 8 ülkeden 10 heykeltıraşın yaptığı eserler şekillenmeye başladı.
     Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri sempozyum kapsamında Balıkçı Barınağındaki çalışmalarını sürdüren heykeltıraşların 30 Kasıma kadar tamamlayacakları spor konulu eserleri kimlik kazanmaya başladı.
     2013 Akdeniz Oyunlarının Mersinde yapılacak olması nedeniyle konusu spor olarak belirlenen sempozyumdan çıkan eserler, Akdeniz Oyunları için inşa edilen spor komplekslerine veya çevrelerindeki uygun alanlara yerleştirilecek.
     Sempozyum yürütücüsü MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki sempozyuma, Belarustan Viktar Kopack, Danimarkadan Poul Baekhoj, Güney Koreden Kim Won Geun, Gürcistandan Badry Goguadze, İspanyadan Amancio Gonzalez Andres, İtalyadan Antonella Tiozzo, Rusyadan Yury Tkachenko ve Türkiyeden Nesrin Karacan ile Rahmi Atalayın katıldığını söyledi.
     09.00-17.00 saatleri arasında Çamlıbel Balıkçı Barınağında halka açık bir alanda çalışmalarını sürdüren sanatçıların eserlerinin şekillenmeye başladığını belirten İpekbayrak, 2000 yılından bu yana uluslararası düzeyde düzenlenen ve Türk heykel tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Hüseyin Gezerin adını taşıyan bu sempozyum ile şimdiye kadar 150den fazla büyük boyutlu mermer heykel yapıldı. Yapılan heykeller sayesinde kent açık hava heykel müzesi haline gelmiştir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 10.Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER