13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film

13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali -Festival kapsamında, düzenlenecek eğlence etkinlikleri Beytüşşebap ve Afyonkarahisardaki şehitler nedeniyle iptal edildi


KARABÜK (A.A) - Safranboluda düzenlenecek 13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki eğlence etkinlikleri, Beytüşşebap ve Afyonkarahisardaki şehitler nedeniyle iptal edildi.
     Festival Komitesi ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, Ahşap İşçiliği ve Ahşap Ustalığı temasıyla 21-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalde son günlerde gelen şehit haberleri nedeniyle eğlence etkinliklerinin yapılmayacağını söyledi.
     Aksoy, son haftalarda yaşanan ve ülkeyi yasa boğan, iç karartan, huzur iklimini zedeleyen olaylardan üzüntü duyduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Güvenlik güçlerimize karşı yapılan saldırıları lanetliyoruz. Bu tür acı haberlerin ülke gündeminde olmaması, yer verilmemesi ve bu olayların sona ermesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Güvenlik güçlerimiz bu olayları sonuçlandıracaktır. Toplum bu olayların sona erdiğini görmek istiyor. Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerimizin haberlerini üzüntüyle öğrendik. Bu olay mutlaka aydınlatılacaktır. Bu patlamanın mutlaka araştırılması gerektiğini ve ciddi bir şekilde incelenmesini gerektiğini düşünüyoruz.
     Aksoy, festivalin kültürel etkinliklerinde ise herhangi bir değişiklik olmadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER