19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline doğru -Festival kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasının gala programı belli oldu


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasının gala programı belli oldu.
     Altın Koza düzenleme komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 Eylülde Zeki Demirkubuzun yönettiği Yeraltı filminin galası saat 12.15de, Belmin Söylemezin yönettiği Şimdiki Zaman filminin galası saat 15.00da, dünya prömiyerini Altın Kozada yapacak olan Filiz Alpgezmenin Yabancı adlı filminin galası ise saat 17.45de düzenlenecek.
     19 Eylülde ise Veli Kahramanın Ana Dilim Nerede filminin galası saat 12.15de, yine dünya prömiyeri yapacak olan Elfe Uluçun Aziz Ayşe adlı filminin galası saat 15.00da yapılacak. Türkiye prömiyerlerini Adanada gerçekleştirecek olan Pelin Esmerin Gözetleme Kulesi filminin galası saat 17.45de, Yeşim Ustaoğlunun Araf filminin galası da saat 20.30da yapılacak.
     Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğanın yönettiği Babamın Sesi filminin galası 20 Eylülde saat 12.15de, İsmail Güneşin yönettiği Ateşin Düştüğü Yer filminin galası da aynı gün saat 15.00da gerçekleşecek.
     Dünya prömiyerlerini gerçekleştirecek diğer filmlerden, Derviş Zaimin Devir filminin galası 20 Eylül saat 17.45de, aynı gün saat 20.30da da Erden Kıralın yönettiği Yük izleyiciyle buluşacak. 21 Eylül saat 15.00da ise İnan Temelkuran ve Kristen Stevensın Siirtin Sırrı ve aynı gün saat 17.45de gösterilecek olan Selim Evcinin Rüzgarlar filmi de dünya prömiyeri yapacak.
     Festival Ulusal Uzun Metraj Yarışmasının son galası ise 21 Eylül saat 20.30da Reis Çelikin Lal Gece adlı filmiyle yapılacak.
     Bu arada, tüm filmlerin galaları Cinemaximum Salon 3de yapılacak.
     Yönetmen Ferzan Özpetekin başkanlığını yapacağı yarışma jürisinde yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, oyuncular Nurgül Yeşilçay ve Nejat İşler, müzik yapımcısı Hasan Saltık, akademisyen Hülya Uğur Tanrıöver ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz yer alıyor.
     Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında kazananlara ödülleri, 22 Eylül Cumartesi akşamı yapılacak Kapanış ve Ödül Töreninde takdim edilecek.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER