2. Sızır Avcılık ve Atıcılık Şöleni

2. Sızır Avcılık ve Atıcılık Şöleni -Şölen kapsamında trap müsabakaları düzenlendi


SİVAS (A.A) - Gemerek ilçesinde ikincisi düzenlenen Sızır Avcılık ve Atıcılık Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.
     Sızır beldesi Püsküllü Oluk Yaylası Göletbaşı mevkisinde düzenlenen şölende, trap atış müsabakaları düzenlendi. Orman muhafaza memuru Yaşar Kehribarın müsabaka kurallarını anlatmasının ardından trap atışları başladı.
     Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, Sızır Belediye Başkanı Zeki Kabasakal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mesut Aydoğdu ve Emniyet Amiri Ergün Kanbirin yaptığı atışlarla start alan müsabakalar, lisanslı sporcular ve amatörler olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı.
     Müsabakaları, çok sayıda kişi ilgiyle izledi. Lisanslı sporcular kategorisinde Kayseri Avcılık ve Atıcılık Kulübünden Oğuz Yüksel birinci, Sivas Sancak Avcılık ve Atıcılık Kulübünden Sedat Özkan ikinci, Sivas İl Özel İdare Spor Kulübünden Alperen Kürşat Gür üçüncü oldu. Amatörlerde ise Gürün Avcılık Derneğiden Yağmur Çakıcı birinciliği elde etti.
     Müsabakalarda dereceye girenlere kupa ve madalyalarının yanı sıra çeşitli ödüller verildi. Müsabakalara katılan tek bayan sporcu olan Kamer Gür (18), ilgi odağı oldu. Sivas Özel İdare Spor adına yarışan Gür, atıcılığı çok sevdiğini ve silah kullanırken hiç korkmadığını söyledi.
     Şölende konuşan Kaymakam Özbey, bu tür etkinliklerin önemine dikkati çekerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Sızır Belediye Başkanı Kabasakal ise bu etkinliğin avcılık sporu açısından önem taşıdığını belirtti.
     Sızır Avcılar Derneği Başkanı Ali Tamer de ikincisini düzenledikleri şenliğe katılımın yoğun olduğunu belirterek, Amacımız avcıları kaynaştırmak, birleştirmek. Avcılığın sadece öldürmekten yana değil, aynı zamanda yaşatmaktan yana olduğunu göstermek, diğer avcılarımıza da örnek olmak amacıyla bu şenliğimizi düzenliyoruz dedi.
     Tamer, etkinliğe Sızırdaki 160 üyeleri ile Gürün, Hafik, Kangal, Çepni, Kayseri ve Sivastan avcıların katıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 2. Sızır Avcılık ve Atıcılık Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER