İzmir Devlet Opera ve Balesi 30

İzmir Devlet Opera ve Balesi 30 yaşında -Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen: -Bu sene çok sayıda Türk bestecinin eserlerine yer vermenin mutluluğunu yaşıyoruz


İZMİR (A.A) - Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Rengim Gökmen, 2012-2013 sanat sezonunda, kendilerine bağlı 6 bölge müdürlüğünün de yeni eser seçimlerinde tercihlerini Türk bestecilerden yana kullandığını belirterek, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü olarak bu sene çok sayıda Türk bestecinin eserlerine yer vermenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
     İzmir Devlet Opera ve Balesinin (İZDOB) kuruluşunun 30. yılı nedeniyle, İZDOB Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç ile Elhamra Sahnesinde basın toplantısı düzenleyen Gökmen, İZDOBun İzmirin prestijine katkı sağlayan bir kurum olduğunu söyledi.
     İZDOBun 30 yıllık geçmişinde, sahnesinin kısıtlı olanaklarına karşın yüz ağartıcı çok sayıda başarıya imza attığını ifade eden Gökmen, yakın zamanda mekan sorununun çözüleceğini umut ettiklerini belirtti.
     DOBun sadece opera ve bale sahneleyen bir kurum olmadığını, devlet opera ve balesine yakışan bir estetik düzeyinde olmak şartıyla her yaştan ve her beğeniden izleyiciye ulaşma hedefinde olduklarını vurgulayan Gökmen, şöyle konuştu:
     DOB, sadece bir sanat kurumu değildir, aynı zamanda bir eğitim kurumudur. Estetik eğitim verme yükümlülüğümüz var. Repertuvarlar çok emek verilerek özenle hazırlanıyor. Türkiye 60 yılda, İZDOB 30 yılda bale ve opera alanında çok önemli sanatçılar yetiştirdi, büyük işlere imza attı. Mekanları da bu başarı seviyesine ulaştırabilirsek, adımız tüm dünyada çok daha fazla duyulacaktır. Bu sene çok sayıda Türk bestecinin eserlerine yer vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.
     İZDOB Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç da, bu akşam ve yarın Elhamra Sahnesinde verecekleri 30. Yıl Özel Konseriyle başlayacak yeni sanat sezonunda, aralarında dünya prömiyerlerinin de bulunduğu 9u yeni, 5i çocuk, toplam 20 eserle İzmirli sanatseverlerin karşısında olacağını ifade etti.
     İZDOBun 10. ve 20. yaş günlerinde de solist ve idareci olarak görev yaptığını dile getiren Büyüksaraç, Bu kurumun bir ferdi olarak, hangi görevle olursa olsun 35. yaşımızı İzmir halkına yakışır yeni mekanımızda kutlamayı tüm kalbimle diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi 30 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER