2. Türkiye Otomotiv Sektörü Ar

2. Türkiye Otomotiv Sektörü Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması


BURSA (A.A) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından 2. Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması düzenleniyor.
     Sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomobil tutkunlarının fikirlerini ortaya koyabileceği yarışma, Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Tasarım Yarışması olmak üzere iki farklı kategoriyi kapsıyor.
     Ar-Ge Proje Pazarı dalında birinci olana 50, ikinciye 30 ve üçüncüye de 20 bin lira ödül verilecek. Serbest katılım ve üniversite öğrencileri için 4 kategoride ayrı değerlendirme yapılacak Otomotiv Tasarım Yarışması dalında ise birinciye 10, ikinciye 6, üçüncüye ise 3 bin lira ödül verilecek. Ayrıca, Otomotiv Tasarım Yarışmasında dereceye giren 2 tasarımcı, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle 2 yıllık yurtdışı eğitimi kazanacak.
     Ar-Ge Proje Pazarı kategorisinde yarışmak isteyenler 15 Marta, Otomotiv Tasarım kategorisinde yarışmak isteyenler ise 1 Nisana kadar yarışmaya başvurabilecek.
     Öte yandan, yarışmaya gençlerin katılımını teşvik etmek amacıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Anadolu Üniversitesinde başlayan ve Kocaeli, Uludağ, Karadeniz Teknik, Gazi, Ege ve Bilkent Üniversitelerinde devam eden tanıtım turu, Yıldız Teknik, Marmara, Okan ve Mimar Sinan Üniversitelerinde düzenlenen etkinlikler ile sona erecek.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2. Türkiye Otomotiv Sektörü Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER