20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü -Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi


SAKARYA (A.A) - Adapazarı ilçesinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Barosu işbirliği ile Adapazarı Kültür ve Kongre Merkezinde (AKM) düzenlenen etkinlikte çocuk hakları konusu ele alındı.
     Etkinlik kapsamında konuşan Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, gerçekleştirilen etkinliğin Sakaryanın geleceği için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirterek Bugün Arakanda, Gazzede katledilen, bombalara maruz kalan yine çocukların olduğunu görüyoruz dedi.
     Tüm insanlığın çocuk katliamlarına karşı sesini yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Eyüpoğlu, Sakarya Barosu olarak yeni dönemde önemli projeler geliştirmek istediklerini ifade ederek Toplumsal yapımızı bozmadan çocuklarımıza güzel bir Sakarya bırakmak için her türlü projenin içinde olacağız diye konuştu.
     Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yeryüzünün bütün mazlum çocuklarının dünya çocuk hakları gününü kutladığını belirterek, yaşanılan dünyanın çocuklara uygun şartlar taşımasını temenni ettiğini kaydetti.
     Farkındalık ortaya koyacak projeleri desteklediklerini vurgulayan Toçoğlu, Çocukların hala hak etmedikleri bazı sıkıntılar yaşamaktadırlar. Yaşanan sorunlara çözüm yolu bulmak biz görevlilerinin boynunun borcudur. İşte bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal konulara daha ağırlık veriyoruz dedi.
     Programın sonunda, Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından daha önce 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER