20. Paris Texworld Kumaş Fuarı

20. Paris Texworld Kumaş Fuarı -UTİB, fuara 89 firma ile katılım sağlıyor -UTİB Başkanı Burkay: 2013e yüzde 24 artışla çok iyi bir başlangıç yaptık


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), bu yıl 20. Paris Texworld Kumaş Fuarına 89 yerli firma ile katılım sağlıyor.
     UTİB Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, Türk kumaşının tanıtımı için çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, tekstil sektörünün en önemli moda merkezlerinden biri olan Pariste Türkiye tekstil sektörünün prestijli bir konum elde ettiğini bildirdi.
     İhracatta yakalanan artışın son birkaç yıldır yürütülen faaliyetlerin yansımaları olduğunu ifade eden Burkay, şunları kaydetti:
     2013e yüzde 24 artışla çok iyi bir başlangıç yaptık. Sektör adına belirlediğimiz hedefler doğrultusunda dünyanın neresinde olursa olsun fuarlara katılım sağlamaya çalışıyoruz ve Texworld Fuarında da yüksek firma katılımı ile yer alacağız. Dünyanın en prestijli kumaş fuarları arasında yer alan Premiere Vision Paris ve Texworld fuarlarının aynı tarihlerde düzenlenmesi, Türkiye kumaş sektörünün tanıtımı için önemli bir fırsat. Bizler de UTİB olarak bu yıl Turkish Fashion Fabrics konsepti ile havaalanları, metrolar, fuar alanı çevrelerinde reklamlar verdik. Parisin pek çok noktasında reklamlarımızı göreceksiniz.
     Kumaş, ipek aksesuarlar, nakış işleri, triko, baskı ve grafik sanatları, pamuk, yün, linen, dantel, elyaf, tekstil baskı, tekstil makineleri, kot ve giyim kumaşı ürün gruplarının sergileneceği fuara 800ün üzerinde firma, katılım sağlıyor.
     Kumaş çeşitliliği ve sayısı bakımından dünyanın en büyük kumaş fuarlarından biri olarak nitelendirilen 20. Paris Texworld Kumaş Fuarı, 12-15 Şubat tarihleri arasında, Paris Le Bourgette gerçekleştirilecek. Tekstil ve giyim sektörü profesyonellerini bir araya getiren fuarda ayrıca, tekstil sektörünün önde gelen profesyonelleri tarafından sürdürülebilirlik, trendler, yenilikler ve temalar üzerine seminerler verilecek.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 20. Paris Texworld Kumaş Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER