2013 I. Dönem Bahçıvanlık Kursu eğitimi

2013 I. Dönem Bahçıvanlık Kursu eğitimi başladı


İSTANBUL (A.A) - Avrupa Yakası 2013 Yılı I. Dönem Bahçıvanlık Kursu, İstanbul Ağaç ve Peyzaj Aş.nin koordinatörlüğünde, Haliç Eğitim Merkezinde başladı.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Yakası Park Bahçeler Müdürlüğü ile Eyüp Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. koordinatörlüğünde sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirilen 2013 I. Dönem Bahçıvanlık Kursu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haliç Eğitim Merkezindeki ilk dersle start aldı.
     Bahçıvanlık kurslarına, meslek sahibi olmak isteyenler, bahçıvanlığı daha profesyonel bir şekilde sertifikalı olarak yapmak isteyen bahçıvanlar, çiçekçi-fidancı esnafı, peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendisler, mimar ve teknikerlerden pratik tecrübelerini arttırmak isteyenlerin yanında hobi olarak yapmak isteyen okur-yazar herkes katılabiliyor. Kurs 36 iş günü ve hafta için 3 gün veriliyor.
     Bahçıvan adaylarına hem teorik hem pratik olarak, proje okuma, toprak hazırlığı, ekim-dikim faaliyetleri, sera yapım tekniği, çevre koşulları, dış mekan bitkileri, çim alan tesisi, süs bitkilerinde budama, süs bitkileri hastalıkları ile mücadele, kültürel bakım, meyvecilik, toprak işleme alet ve makinelerinin ayarı ve kullanılması gibi dersler verilecek.
     Kursun ilk gününde 2012 II. dönem mezunu kursiyerlere de sertifikaları verildi. Kursiyerler, sertifikalarını İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermeydan, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Haliç Şefi Nurettin Demir ve kurs eğitmenlerinden aldı.
    
     MUhabir: Kenan Irtak
<< Önceki Haber 2013 I. Dönem Bahçıvanlık Kursu eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER