21. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama semineri

21. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama semineri


ŞANLIURFA (A.A) - 21. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama semineri Şanlıurfada yapılacak.
     Çağdaş Drama Derneğinden yapılan açıklamaya göre, eğitimin her geçen gün önem kazandığı Türkiyede yaratıcı, sorgulayan, farkındalığı yüksek, birbirini anlayan ve saygı duyan, aydın bireyler yetişmesi için eğitimde yaratıcı dramanın yaygın olarak kullanılması amaçlanıyor.
     Bu kapsamda 1990 yılından bu yana gerçekleştirilen Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama seminerlerinin 21incisi, 14-18 Kasım 2012 tarihleri arasında, Ritüeller ve Yaratıcı Drama ana temasıyla Şanlıurfada yapılacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Çağdaş Drama Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Adıgüzel, seminerin amacının değişik değişik ülkelerden gelen yaratıcı drama liderlerinin alan bilgisi ve deneyimini Türkiyedeki uzmanlarla paylaşabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
     Öğretmenlerin yaratıcı dramayı bir yöntem olarak kullanma konusundaki becerilerinin geliştirilmesini hedeflediklerini aktaran Doç. Dr. Adıgüzel, yaratıcı drama yönteminin derslerdeki değişik uygulama biçiminin seminerler aracılığıyla paylaşıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 21. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER