3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı

3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesinin öncülüğünde tarihi İpek Yolu ülkeleri üniversitelerinin katılımıyla kurulan ESRUC Konsorsiyumu kapsamında 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı düzenlenecek.
     Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği Başkanı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kültür ve Gösteri Merkezinde yapılacak toplantının bu yıl ki temasının Yönetimin En Başarılı Projeleri olduğunu ifade etti.
     Koçak, toplantıya, Türk üniversitelerinin yanı sıra Pakistan, Başkurdistan, Bangladeş, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Malezya, Kazakistan, Macaristan, Yemen, Bosna, Irak, Kırım, Ukrayna ve Arnavutluk üniversitelerinden 100den fazla yönetici ve bilim adamının katılacağını ifade etti.
     Kültürel ve bilimsel değişimin bir sembolü olarak kurulan Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumunun (ESRUC) dostluk, barış ve kültürel çeşitlilik ile kültürlerarası bağlantıları pekiştirmeyi amaçladığını ifade eden Koçak, şunları kaydetti:
     Zengin kültürel mirası ve ESRUC üyelerinin kültürel çoğulculuğunu ortaya çıkarmak, korumak ve geliştirmek, kültürel çeşitlilik ve kültürlerarası bağlantıların daha iyi anlaşılması için eğitim ve öğrenim programlarını teşvik etmek, kültürlerarası alışverişi ve kültürlerarası diyaloğu bir zemine oturtmak, barış ve ilerleme için İpek Yolu kültürlerini buluşturmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, bilimsel ve kültürel faaliyetleri sürdürmek, politikalar, prosedürler, standartlar ve kültürel mirasını korunmasıyla ilgili kurallar oluşturmak için hükümetler ve diğer ulusal ve uluslararası ortaklarla çalışmak, somut ve soyut kültürel ve akademik mirası, belgelemek, korumak ve desteklemek için toplantı düzenliyoruz.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER