30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
     Rektör Kısa, yayımladığı kutlama mesajında, 30 Ağustosun tarihi büyük başarılarla dolu bir milletin, en güç ve en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının göstergesi olduğunu belirtti.
     Kısa, şunları kaydetti:
     Milletimizin iki asırlık makus kaderini değiştirmiş olan bu zaferle Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar bağımsız yaşayacaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.
    
     -Amerikan heyetinden Zirve Üniversitesine ziyaret-
    
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantepe gelen ABD heyeti Zirve Üniversitesini ziyaret etti.
     Zirve Üniversitesinden yapılan açıklamada, ABD Milletvekili Mike Doyle ve Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Pedutonun aralarında bulunduğu Amerikan heyeti, Zirve Üniversitesini ziyaret etti.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (OSAM) akademisyenleriyle bir araya gelen Amerikan heyeti, Töremenden üniversite hakkında bilgi aldı.
     Kampüsü ve üniversitenin yapmış olduğu anlaşmaları beğenen heyet, Zirve Üniversitesinin gelecekte adından söz ettirecek bir üniversite olacağını, dünya üniversiteleriyle yarışabileceğini belirtti.
     ABD Milletvekili Doyle, Gaziantep ile Pittsburgh şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalayacaklarını, Zirve Üniversitesinin de Amerikan üniversiteleriyle anlaşma imzalanması hususunda destek olabileceklerini vurguladı.
     Amerikan heyeti, Suriyede yaşanılan olaylar hakkında OSAM akademisyenlerinin görüşlerini aldıktan sonra üniversiteyi gezdi.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER