6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri sempozyumu düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle, 6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri sempozyumu düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Doç. Dr. İlhan Varank, sempozyumun açılışında, dünyada eğitimle ilgili performansın artırılması gerektiğini belirtti.
     Kaliteli eğitim dendiğinde akla teknolojinin, teknoloji denildiğinde ise tablet, notebook, akıllı tahta ya da projeksiyon cihazlarının geldiğini ifade eden Varank, bu cihazların farklı kombinasyonunun eğitimdeki teknolojiyi oluşturduğunu vurguladı.
     GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli de öğrenme odaklı eğitimin önemine değinerek, eğitim stratejilerinin teknolojinin gelişmesiyle birlikte hızla değiştiğine dikkati çekti.
     Eğitimin okulda değil anne karnından itibaren başlayan bir süreç olduğunun altını çizen Dereli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna herkes mutabık. Eğitim de bu yatırım sürecinin en önemli aracı ve unsuru. Kara tahtayla, yeşil tahtayla, tebeşirle başlayan bir süreçte projektörlerin, tabletlerin, elektronik tahtaların kullanıldığı dönemi yaşıyoruz. Teknoloji, eğitim metodolojilerinde değişimi kaçınılmaz kılıyor.
     GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan ise insanın kendisiyle ve toplumla bütünleşmiş bir şekilde gelişimini sürdürmesi gerektiğini kaydetti.
     6 Ekime kadar Atatürk Kültür Merkezinde devam edecek olan sempozyuma, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER