7den 70e Siirt Okuyor kampanyasına yoğun

7den 70e Siirt Okuyor kampanyasına yoğun ilgi


SİİRT (A.A) - Siirt Valiliğince yürütülen, 7den 70e Siirt Okuyor kitap okuma kampanyasında yaklaşık 5 ayda, 885 bin 387 adet kitap okunduğu bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, kampanyanın şubat ayı aylık değerlendirme toplantısının Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş başkanlığında yapıldığı belirtildi.
     Saltaş, kampanyanın il ve ilçelerde hızla devam ettiğini belirterek, 1 Şubat 2013 tarihi itibariyle 885 bin 387 kitabın il genelinde okunduğunu bildirdi.
     Kampanya kapsamındaki otomobil ödüllü yarışmaya da ciddi bir talebin olduğunu ifade eden Saltaş, açıklamada şunları kaydetti:
     Toplumumuza mal olmuş, tarihimizde iz bırakmış, büyük alimlerin yetiştiği evliyalar diyarı Siirt ilimizin önemli değerlerinden İbrahim Hakkı hazretlerinin büyük eseri Marifetname kitabını okumak ve yarışmaya katılmak amacıyla 14 Şubat tarihi itibariyle bin 398 başvuru yapılmıştır.
     Saltaş, otomobil ödüllü kitap okuma yarışmasının da kamuoyunda büyük bir ilgi yarattığını ve taleplerin gün geçtikçe artığını ifade eden Saltaş, iki milyon kitap okuma hedefini yakalamak için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini de bildirdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 7den 70e Siirt Okuyor kampanyasına yoğun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER