7den 70e Siirt Okuyor projesi

7den 70e Siirt Okuyor projesi -Proje kapsamında kent genelinde kitap okuyan öğrenci sayısı yüzde 100, kitap okuma oranı ise 12 kat arttı


SİİRT (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün himayesinde başlatılan Türkiye Okuyor kampanyası kapsamında, Siirt Valiliğince düzenlenen 7den 70e Siirt Okuyor projesi kapsamında kent genelinde kitap okuyan öğrenci sayısının yüzde 100, kitap okuma oranının ise 12 kat arttığı belirlendi.
     Projenin sona ermesi nedeniyle Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Siirt Valisi Musa Çolak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün himayelerinde 2008 yılından itibaren yürütülen Türkiye Okuyor kampanyası çerçevesinde, geçen yıl valilikçe Siirt okuyor, sizin okuma saatiniz yok mu- sloganı ile başlattıkları proje kapsamında kent genelinde 1 milyon kitap okunmasını hedeflediklerini belirterek, 6 ay süren proje kapsamında bu hedefi aştıklarını söyledi.
     Çolak, amaçlarının öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırarak okuduğunu anlamlandırabilmek ve edindiği faydalı bilgileri günlük hayatında kullanabilmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, Okumayı bir yaşam tarzı haline getirmek istiyoruz. Ancak bunu gerçekleştirirken öğrencilerin yanı sıra anne ve babaları da kampanyaya dahil ederek evde bir okuma saati belirleyerek birlikte okumalarını sağladık. Önce eğitim diyor, her tür sorunumuzu eğitim yoluyla halletmeye çalışıyoruz. Amacımız Siirti başarı ve okuma alışkanlığı bakımından Türkiye ortalamasının en üst seviyelerine çıkarmaktır. Kampanya kapsamında toplam 220 bin 750 adet kitap öğrenci ve velilerin istifadesine sunuldu. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl hedefimiz 1.5 milyon kitap okunmasını sağlamaktır dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu, okumanın insanları diğer canlılardan ayıran soylu bir eylem olduğunu söyledi.
     İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Cengizhan Başaran ise kampanya kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili sunum yaptı.
     Başaran, kampanyanın kent genelindeki tüm okulları kapsadığını, haftalık programlar dahilinde uygulandığını, evlerde okum saatleri belirlenerek öğrencilerin aileleri ile kitap okumasının sağlandığını söyledi.
     2010-2011 eğitim öğretim yılında, kent genelinde 42 bin 304 öğrencinin toplam 86 bin 124 kitap okuduğunu ifade eden Başaran, 2011-2012 eğitim öğretim yılının 6 aylık döneminde ise başlatılan kampanya kapsamında 82 bin 602 öğrencinin 1 milyon 2 bin 4 kitap okuduğunu belirlediklerini belirtti.
     Başaran, kitap okuyan öğrenci sayısının yüzde 100 kitap okuma oranında ise 12 kat arttığına dikkati çekerek, kampanya ile öğrenci başına 12 kitap okunduğunu tespit ettiklerini söyledi.
     Vali Çolak ve eşi Gülsüm Çolak kent genelinde en çok kitap okuduğu belirlenen öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
     Her sınıf düzeyinde birinci olan 12 öğrenciye ise tablet bilgisayar ve plaket verildi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 7den 70e Siirt Okuyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER