7. Eceabat Domates Festivali

7. Eceabat Domates Festivali


ÇANAKKALE (A.A) - Bu yıl 7incisi düzenlenen Eceabat Domates Festivali etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Muharebeleri paneli gerçekleştirildi.
     Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen panelin başkanlığını yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan Sayılır, Çanakkale Savaşlarını anlattı.
     Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Uzmanı Muzaffer Albayrakın, Balkan Savaşının Çanakkale Savaşlarına etkilerini anlatmasının ardından, araştırmacı yazar Dr. Tuncay Yılmazer, 6-10 Ağustos sürecinde yaşananlarla ilgili, En uzun 5 gün adlı sunumu gerçekleştirdi.
     Rehber Kenan Çelikin, Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale Savaşlarının, Avustralya ve Yeni Zelanda cephesinden nasıl göründüğü konusunda yaptığı sunumun ardından, ÇOMÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Erdemir de Çanakkaleden yaralı ve hasta olarak İstanbula götürülen askerlere burada yapılan tıbbi müdahaleler ve işlemler hakkında bilgiler verdi.
     Çanakkale Muharebeleri Harp Tarihi Uzmanı Şahin Aldoğan ise tarihi yarımadada geçen 50 yıllık yaşamını ve hatıralarını anlattı.
     Alan kılavuzlarının soruları ile merak edilen konuların da konuşulduğu panelin sonunda, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay ve Belediye Başkanı Kemal Dokuz, panel başkanı ile konuşmacılara plaket ve çeşitli hediyeler verdi.
     Panele, araştırmacı Savaş Karakaş ile Son İstiklal Gazisi Hüseyin Kaçmazın oğlu Dünya Barış ElçisiTurgut Kaçmaz da katıldı.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 7. Eceabat Domates Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER