8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


MUŞ (A.A) - Bulanıkta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konferans düzenlendi.
     Aile Destek ve Eğitim Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nazire Korkmaz, kadınların her türlü ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını söyledi.
     Korkmaz, Kadınlarımızın özellikle eğitim için uyguladığımız kurslar var. Kuaför, tel kırma, kurdele ve dikiş nakış kursu devam ediyor. Sizler için hizmete hazırız dedi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Uzm. Dr. Ömer Koç ise, kadınların, şiddet, küçük yaşta evlenmeler, töre cinayetleri ve eğitim eşitsizlikleri gibi konularla gündeme geldiğini belirtti.
     Kadının, hayatın en önemli unsuru ve parçası olduğunu bildiren Koç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması için önemli bir gün. Çağdaş, demokratik ve ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset ve hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanması büyük önem taşıyor diye konuştu.
     Konferansa, çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER