AB Konularında Farkındalıkların Artırılması

AB Konularında Farkındalıkların Artırılması toplantısı -15 ilin basın ve halkla ilişkiler müdürleri Trabzonda buluştu


TRABZON (A.A) - Trabzonda, 15 ildeki basın ve halkla ilişkiler müdürlerinin katılımıyla AB Konularında Farkındalıkların Artırılması konulu toplantı yapıldı.
     Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar Tanlak, Maçka ilçesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı, Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda-Türkiye Yüksek Öğretim ve Meslek Eğitimi Vakfı (NIHA) tarafından yürütülen proje çerçevesinde düzenlenen AB Konularında Farkındalıkların Artırılması konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, projenin üçüncü eğitim ayağının Trabzonda yapıldığını belirtti.
     Tanlak, Proje kapsamında 81 ilimizdeki valiliklerde görevli il basın ve halkla ilişkiler müdürleri, il ticaret odaları ve il ticaret ve sanayi odalarında görevli basın ve halkla ilişkiler sorumlularının Avrupa Birliğine dair bilgilerinin artırılmasını hedefliyoruz dedi.
     Toplantının 2 gün süreceğini ve faydalı olacağını ümit ettiğini dile getiren Tanlak, Daha önce İstanbul ve Adanada gerçekleştirdiğimiz bu eğitime 15 ilimizden temsilciler katılıyor. Her eğitim ayağı sonunda kura ile belirlenecek 20 katılımcı İspanyada bulunan Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsünde aralık ayında düzenlenecek eğitim programına katılmaya hak kazanacak diye konuştu.
     Tanlak, Avrupa Birliği katılım sürecinin yalnızca merkezi teşkilatın yürüttüğü bir süreç olmadığına dikkati çekerek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Toplantıya, Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, Maçka Kaymakamı Ümit Çaldurun yanı sıra Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Rize, Bayburt, Artvin, Ardahan, Samsun, Amasya, Tokat, Erzurum, Erzincan, Kars ve Sinop valiliklerinde görevli basın ve halkla ilişkiler müdürleri ve İl Ticaret Odaları, İl Ticaret ve Sanayi Odalarında görevli basın ve halkla ilişkiler sorumluları katıldı.
     Toplantıda, temel AB eğitimi, medya iletişimi, medya etiği ve yayıncılık ilkeleri, yeni medya, Basın Kartı Yönetmeliği, AB hibe programları kapsamında proje destekleri ve illerde yürütülen AB projeleri gibi konular ele alındı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber AB Konularında Farkındalıkların Artırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER