Adalet ve Demokrasi Haftası konulu panel

Adalet ve Demokrasi Haftası konulu panel -CHP Eskişehir Milletvekili Batum: -Anayasa, mutlaka toplumsal yapının üstüne oturmalıdır


ZONGULDAK (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Anayasa mutlaka toplumsal yapının üstüne oturmalıdır dedi.
     Batum, partisinin Zonguldak il başkanlığınca Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Konferans Salonunda düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası konulu panelde yaptığı konuşmada, Zonguldaka gelmeyi sevdiğini söyledi.
     Zonguldakı sevmesinin bir nedeni olduğunu hatırlatan Batum, Bana Karaoğlanın hemşehrileri ve işçi haklarının bir dönem de olsa önem kazandığı, doğduğu ve yeniden kuracağımız Türkiyede yeniden anlam kazanacak olması nedeniyle seviyorum dedi.
     Her anayasanın bir toplumsal, ekonomik, kültürel ve tarihsel bir yapının üstüne oturduğunu ifade eden Batum, şöyle konuştu:
     Bu toplumsal yapıda farklı işleyişler vardır. Sınıflar farklıdır. Onların ilişkileri farklıdır. Gücü farklıdır. Her toplumsal yapının ekonomik, kültürel, tarihsel ilişkilere göre çatışma alanları farklı farklıdır. Efendim anayasa yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde anayasa yapıyorsak örneğin kadın erkek eşitliğini kaale almadan, anayasaya hüküm koymadan biz anayasa yaptık deme imkanımız yoktur. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Anayasa toplumsal yapının mutlaka üstüne oturmalıdır.
     Bir partilinin Ergenekon davasındaki gizli tanıklarla ilgili sorusuna Batum, Bugünkü hukukun ayırt edici özelliği bu. Dikkat edin aynı adam davada hem sanık, hem tanık, hem de gizli tanık. Bunu yapan uygulamaya da bunlar hukuk karar versin bekleyelim diyorlar. Bu gizli tanığı yıllarca söyledik hayır dediler. Sonra bir öğrendildi ki gizli tanık Şemdin Sakık. O Şemdin Sakıkı yakalamak için uğraşan ordunun başkomutanı da içeride. Onun aleyhine tanıklık yapıyor. Gidin bakın davada gizli tanık Ege, şu anda onun da İmralıda olduğu yönünde yoğun iddialar var. Hayır denmedi. Bir gün tüm bunların hesabını mutlaka soracağız diye konuştu.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Adalet ve Demokrasi Haftası konulu panel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER