Bakanlık devir-teslim törenine damga vuran espri

Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Ömer Çelik'e devretti. Yeni Bakan Çelik, çiçek üzerinden 'kültür ve turizm' ile ilgili espri yaptı.

Bakanlık devir-teslim törenine damga vuran espri

Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi. Bakanlıkta yapılan devir-teslim töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, görevini yeni Bakan Ömer Çelik'e devretti.  

Ertuğrul Günaybakanlığa gelişinde çalışanları karşıladı. Makamına geçerken çalışanlarla tek tek tokalaşarak teşekkür eden Bakan Günay, gazetecilere de desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i makam kapısında karşılayan Günay, konuklarına 'Hoşgeldiniz' dedi. 

Siyasetin olağan bir durumunu yaşadıklarını dile getiren Günay, demokrasinin olduğu ülkelerde bunların yaşanmasının normal olduğunu ifade etti. 5 yıldan fazla bir zamandır bakanlıkta olduğunu anlatan Günay, aldığı hiçbir alanı başladıklarının gerisinde bitirmediklerini vurguladı. 

Ömer Çelik'in çok genç yaşta siyasete başladığını ve Başbakan ile birlikte çalıştığını belirten Günay, Çelik'in aldığı görevi yeni projelerle daha ileriye götüreceğine inandığını kaydetti. Görev sırasında kendine bazı hediyelerin verildiğini ifade eden Günay, bunları iade ettiğini söyledi. Bir kısım kitaplarını da Anadolu'da bir kütüphaneye bağışladığını anlatan Günay, çalışması sırasında kendisine destek verenlere teşekkür etti. 

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise Bakan Günay'la halef-selef olmanın büyük bir gurur olduğunun altını çizdi. Günay'ı Bosna savaşı sırasında verdiği mücadeleyle tanıdığını dile getiren Çelik, kendisinin o tarihlerde genç biri olduğunu ancak Günay'ın Müslümanların onurunu korumak için çok çalıştığını vurguladı. Kültürün bir ülke için taşıdığı önemi anlatan Bakan Çelik, Günay'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından halef-selef bakanlar birbirlerine çiçek takdim etti. Bakan Çelik, kendi çiçeğinin kokusunun daha kültürel ve daha turistik olduğunu söyleyerek espri yaptı.

<< Önceki Haber Bakanlık devir-teslim törenine damga vuran espri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER