26 Ocak Dünya Gümrük Günü

26 Ocak Dünya Gümrük Günü -Finike Gümrük Muhafaza Müdürü Dara: -Finike gümrüğünden 75 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi


ANTALYA (A.A) - Finike Gümrük Muhafaza Müdürü Osman Bölükbaşı Dara, Finike gümrüğünden 75 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi dedi.
     26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle bilgilendirme toplantısı düzenleyen Dara, gümrüklerin görevinin dış ticaret faaliyetlerini artırmak ve kültürel anlamda turizme katkı sağlamak olduğunu söyledi.
     Finike gümrüğünde işlemlerin bilgisayar ortamında yapıldığına dikkati çeken Dara, vatandaşların işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını belirtti.
     Finike gümrüğünden Kumluca, Finike ve Demrede yetişen ürünleri ihraç ettiklerini kaydeden Dara, Finike gümrüğünden 75 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere bağımsız devletler topluluğu, Azerbaycan ve Iraka ihracat yapıyoruz. 2012 yılı içinde 5 bin 307 beyanname tescil edildi. Bu beyannamelerden 5 bin 207 tır çıkışı gerçekleşti. Finike Marinadan ise 162 yat girişinde 529 yolcu girişi, 131 yat çıkışında ise 421 yolcu çıkışı gerçekleşti dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 26 Ocak Dünya Gümrük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER