Ağaç Kesme, Fidan Dik kampanyası

Ağaç Kesme, Fidan Dik kampanyası -Karabükte yılbaşı için ormanlık alanlardan ağaç kesilmesini önlemek amacıyla Ağaç Kesme, Fidan Dik kampanyası başlatıldı -Kampanya kapsamında vatandaşlara 10 bin adet ücretsiz fıstık çamı


KARABÜK (A.A) - Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yılbaşı için ormanlık alanlardan ağaç kesilmesini önlemek amacıyla Ağaç Kesme, Fidan Dik kampanyası başlatıldı.
     Karabük Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl başında süslemek için bazı kişilerin kaçak çam ağacı kesmesini önlemek için çeşitli önlemler aldıklarını ve bunlardan birisinin de fidan dağıtımı olduğunu söyledi.
     Vatandaşlara yeni yıla girerken ağaç kesmek yerine fıstık çamı fidanı dikmelerini teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Uzunsoy, şöyle konuştu:
     Ağaç kesimini önlemek için muhafaza memurları tarafından gerekli tedbirler alındı. İzinsiz ağaç kesenler hakkında gerekli cezai yaptırımı uygulanacak ve bunun cezası en az bin lira. Bu yıl ormanlardan kaçak ağaç kesimini önlemek için ülke genelinde vatandaşlara yeni yıl öncesi fidan dağıtımı yapıldı. Biz de bu kapsamda işletme müdürlüğümüzde ve bazı noktalarda ücretsiz fıstık çamı fidanı dağıttık. Bu fidanlar yılbaşı geçtikten sonra dikilebilecek nitelikte olacak. Vatandaşlarımız yılbaşından sonra süsleme amaçlı kullanacakları bu fidanları bahçelerine, uygun görecekleri her yere dikebilirler.
     Herkesin yeni yılında kutlayan Uzunsoy, Müdürlük olarak yeni yılda fidan dikimleri artarak devam edecek deye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ağaç Kesme, Fidan Dik kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER