Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Gülderen: İlimizde bulunan 8 tarihi kemer köprülerden bazıları için restorasyon çalışmaları devam ediyor


ORDU (A.A) - Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen, İlimizde bulunan 8 tarihi kemer köprülerden bazıları için restorasyon çalışmaları devam ediyor dedi.
     Gülderen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orduda asırlardır ayakta kalmayı başaran tarihi kemer köprülerin olduğunu bu köprülerin korunması için çalışma yaptıklarını belirtti.
     Köprülerin bir kısmının daha önceki yıllarda restorasyon edildiğini, bir kısmının ise bu yıl başlatılan çalışma sonucu aslına uygun olarak restorasyon edildiğini ifade eden Gülderen, şunları kaydetti:
     Ordu il genelinde bir çok köprümüz var. Ancak bunlardan 8 tanesi şu anda tescilli olarak envanterimizde yer almaktadır. İlimizdeki 8 tarihi köprülerimizin bazıları ahşap, bazıları ise taş köprülerdir. Bu köprülerin özellikleri bulundukları yere göre değişiyor. Köprülerimiz kemer şeklinde yada düz şeklinde inşa edilmiş. Köprülerin arasında yer alan Ordu Merkezdeki kemer köprüsü 1890lı yıllarda yapılmış olup halen ayaktadır. Aynı şekilde Ulubey, Gülyalı ve Kabadüz ilçelerimizdeki köprülerde 1800lü yıllarda yapılmış ve halen ayakta durabilmektedir. İlimizde 8 tarihi kemer köprülerden bazıları için restorasyon çalışmaları devam ediyor.
     Tarihi köprülerle ilgili yörede yaşayan insanların bir çok hikaye ve hatıralarının olduğunu anlatan Gülderen, şöyle devam etti:
     Bu tarihi köprülerle ilgili yöre insanların ortaya koydukları efsaneler, korkular var. Aynı şekilde sevgilerini ortaya koydukları efsaneleri var. İşte bizde böylesine önemli eserleri tescilleyerek koruma altına almaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda da restorasyon ve bakım çalışmalarımız devam edecek.
     Gülderen, tarihi köprülere bütün Orduluların sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER