Aile bireyine, kadına şiddet ve polisin

Aile bireyine, kadına şiddet ve polisin yaklaşımı eğitim paneli


BURSA (A.A) - İl Emniyet ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Aile bireyine, kadına şiddet ve polisin yaklaşımı konulu eğitim paneli düzenlendi.
     Barış Manço Kültür Merkezinde, alanında uzman 7 panelistin katılımıyla emniyet personeli ve vatandaşlara yönelik düzenlenen panelde, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli personele, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun polise tanıdığı yükümlülükler, şiddete uğrayan kişiye yönelik koruyucu tedbirler, şiddet uygulayan kişiye yönelik önleyici tedbirler ve tedbir kararlarına uymayan kişilere uygulanacak olan cezai yaptırımları hakkında bilgi verildi.
     Panele izleyici olarak katılan vatandaşlara da şiddetin genel tanımı, kadına yönelik şiddet ve çeşitleri, şiddete uğrayan kadınların neler yapması gerektiği, şiddete neden olabilecek psikiyatrik bozukluklar, şiddetin kadın sağlığı üzerine etkileri ve diğer ülkelerde kadına yönelik şiddet konusunda uygulamalar anlatıldı.
     Eğitim paneline, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fügen Berkay, UÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şanver, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kahraman Çınar, Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardımlaşma İşleri Müdürü Orhan Özel, psikiyatrist Dr. Ayşe Gül Aydın, Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, Yıldırım İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İlker Türkbayrak, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir : Umut Özgan
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Aile bireyine, kadına şiddet ve polisin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER