Anadoluda Yaşam karma fotoğraf sergisi Aydında

Anadoluda Yaşam karma fotoğraf sergisi Aydında -Anadolu Fotoğraf Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın: -Bize ait değerleri, bizi biz yapan kareleri anlatan bir çalışma. Hemen her coğrafyadan fotoğraf var


AYDIN (A.A) - Anadolu Fotoğraf Dergisinin 1. yılı etkinlileri çerçevesinde Aydında Anadoluda Yaşam konulu karma fotoğraf sergisi açıldı.
     Kültür Merkezinde izlenime sunulan ve 80 ayrı fotoğrafçıya ait 80 eserin yer aldığı serginin ana sponsorluğunu Batman Üniversitesi üstleniyor.
     Anadolu Fotoğraf Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hamit Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Batman, Ankara, Adana, İstanbul ve Marmarisin ardından sergiyi Aydında fotoğrafseverlerle buluşturduklarını kaydetti.
     Serginin Anadolunun yanı sıra yurtdışında da açılacağını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:
     Buradan 6-7 Temmuz Festivali kapsamında Karadeniz Ereğliye gidilecek. Daha sonra Kastamonu bu sergimize ev sahipliği yapacak. Oradan Mardin Artuklu Üniversitesi bu sergimizi ağırlamak istiyor. Ama daha önemlisi Anadolu turuna devam ederken bu sergimiz, ekim ayında Pariste yapılacak Anadolu Kültür Festivaline katılmaya da aday. Davet aldık, inşallah Fransada da Anadoluyu temsil edeceğiz.
    
     -İstanbulun tekeli kırıldı-
    
     Amaçlarının Anadoluda çok başarılı fotoğraflar çeken gençleri gün yüzüne çıkarmak olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:
     Her konuda olduğu gibi fotoğrafta da merkez İstanbuldu. Ama artık İstanbulun bu tekeli kırıldı. Son dönemde Anadolunun her tarafında gümbür gümbür gelen, çok başarılı fotoğraflar çeken, çok yetenekli genç arkadaşlarımız var. Dijitalin gelişmesiyle bu arkadaşlarımızın çalışmaları da kolaylaştı. Kendilerini çok güzel ifade edebiliyorlar. Yaşadıkları coğrafyayı çok güzel fotoğraflıyorlar. Biz bu Anadolu fotoğrafçılarını bir araya getirmek, onların gözü kulağı olmak, onların çalışmalarını ortaya koymak,Türkiyeye ve dünyaya tanıtmak amacıyla kendi dergimizde bunları yayınlıyoruz.
     Yalçın, Anadolu yaşamından kesitler sunan karelerin sergide yer aldığını anlatarak, Anadolu kültürünü, Anadolu yaşamını, bize ait değerleri, bizi biz yapan kareleri anlatan bir çalışma. Hemen hemen her bölgeden, her coğrafyadan fotoğraf var. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine adeta bir kültürler mozaiği sergimiz... Anadolunun bütün renkleri bu sergide diyebiliriz dedi.
     Açılışa katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, son dönemlerde gördüğü en güzel sergilerden biri olan sergiye hayran kaldığını belirtti.
     Beş gün açık kalacak serginin açılışına, Aydınlı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci /Suat Deniz / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Anadoluda Yaşam karma fotoğraf sergisi Aydında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER