Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı

Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı -Kocaeli Valisi Topaca: -Bu almanak, gelecek nesillere bırakacağımız, bugün toplumda yaşananları ve gelişmeleri aktarmamıza da yardımcı olacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Anadolu Ajansı 2012 Yıllığının toplumda yaşananlar ve gelişmelerin gelecek nesillere aktarılmasında yardımcı bir eser olacağını söyledi.
     Anadolu Ajansı (AA) Kocaeli Büro Müdürü Murat Paksoy, Kocaeli Valisi Ercan Topacayı ziyaret ederek, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün mektubu eşliğinde Anadolu Ajansı 2012 Yıllığını hediye etti.
     Yıllığı inceleyen Topaca, güzel bir eseri insanların kullanımına sunduğu için AAya teşekkür ederek, Bu almanak, gelecek nesillere bırakacağımız bir eser, bugün toplumda yaşananları ve gelişmeleri gelecek nesillere aktarmamıza da yardımcı olacak dedi.
     Yıllığın toplumsal hafızayı içerdiğini ifade eden Topaca, Türkiyede çevre ülkelerde ne tür gelişmeler olduğunun yıllık sayesinde görülebileceğini kaydetti.
     Topaca, yıllığın birçok alanda yaşanan önemli olayları barındırdığını dile getirerek, Zaman ilerledikçe bizden sonra gelecek nesiller de atalarının nasıl yaşadığını, hangi sıkıntıları çektiğini, atalarının neler yaptığını bu almanaktan takip edecektir. Bu boyutuyla da toplumsal bir hafızadır. Genelde biz çok yazan bir toplum olmadığımız için kendi tarihimizle ilgili birçok şey yok. Bunun yazılmış olması, bu eksikliğimizi de kapatacaktır diye konuştu.
    
     -Cumhurbaşkanı Gülün Kocaeli ziyareti-
    
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Gölcük Donanma Komutanlığını ziyaretinde denizaltıyı gezdiğini anımsatan Topaca, ziyaret fotoğraflarının yıllıkta da yer aldığını söyledi.
     Topaca, sözlerini şöyle tamamladı:
     Burada fotoğrafıyla bu anıyı, yazısıyla geleceğe taşımak önemlidir. Almanağın en önemli fonksiyonu geçmişteki olayları ve tecrübeleri geleceğe taşımasıdır. Bizden sonraki nesiller 100 yıl veya 200 yıl sonra, bugün ne olduğunu buradan fotoğraflarıyla görebilecektir. İnsanlara ışık tutacaktır. AAyı bu anlamda tebrik ediyorum.
     Kocaeli Büro Müdürü Paksoy ise Anadolu Ajansının yıllığı 3 dilde yayımladığını belirterek, AAnın çalışmaları hakkında Vali Topacaya bilgi verdi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER