Anadolu Etik toplantıları

Anadolu Etik toplantıları -Toplantıların ilki Gaziantepte gerçekleştirildi


GAZİANTEP (A.A) - Anadolu Etik toplantılarının ilki, İş etiğinde sektörel sorunlar ve çözüm önerileri temasıyla Gaziantep Zeugma Müzesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Gaziantep Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, sempozyumun açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, etik konulu bir sempozyum düzenlenmiş olması ve son zamanlarda etik konusuna Türkiyede ve iş dünyasında ağırlık veriliyor olmasının ümit verici olduğunu belirtti.
     Türkiyede son 10 yıl içerisinde yapılan hamlelerle özellikle ekonomide iyi bir yere gelindiğini ifade eden Dereli, Şimdilerde, 2023 yılı için nitelikli ihracat yaparak dünyanın ilk on ekonomisi içinde olma hedefini ortaya koymuş bulunuyoruz. Bu hedefin yanına dünyanın en dürüst gelir dağılımına ve en etik ticaret ekosistemine sahip olma hedeflerini de koymak gerektiğini düşünüyorum değerlendirmesinde bulundu.
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da özellikle sanayileşmenin çok hızlı olduğu bir dönemde gündeme getirilen Anadolu etik toplantılarının birincisinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Kısa, Anadoluda kültüre bakıldığında iş etiğinde ve iş ahlakında çok güzel bir geçmiş ve tarihsel bir yapı olduğunun görüldüğünü ve bunun da Ahilikten geldiğini aktardı.
     Avrupa İş Etiği Örgütü Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Arslan ise örgütlerinin Avrupada yaklaşık 12 örgütün birleştiği bir şemsiye örgüt olduğunu ve Türkiyede Hacettepe Üniversitesi Etik Merkezi tarafından temsil edildiğini ifade etti.
     TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert de toplantının ne kadar faydalı olduğunu analiz etmek için dünya ve Türkiye gerçeğini iyi analiz etmek gerektiğine dikkati çekti. Sert, Türkiyenin son yıllarda çok önemli başarılara ulaştığını ve dünyada yaşanan büyük krizlerin yaşandığı bir dönemde ekonomide büyük başarılar elde edildiğini kaydetti.
     Sempozyum, açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlar ile devam etti.
     Sempozyuma Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Dr. Hasan Sert ve çok sayıda öğretim üyesi, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Anadolu Etik toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER