Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi

Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi -Borusan Holdingin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği projesi kapsamında, çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Borusan Holdingin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi kapsamında, çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların çocukları için Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kreş inşa edilecek.
     Afyonkarahisarın da aralarından bulunduğu Türkiye çapında 10 ilde Borusan Neşe Fabrikası adıyla inşa edilecek kreş ve gündüz bakımevleri, 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik olacak.
     Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, OSBde kreş konusunda ciddi bir boşluk olduğunu, bazı iş adamlarının kreş yapmak için girişimlerde bulunduğunu belirtti.
     OSBye anaokulu yapılmasına yönelik protokolün 21 Ocakta İstanbulda imzanlandığını anımsatan Yeşilay, şöyle konuştu:
     Proje kapsamında Afyonkarahisar OSB de dahil olmak üzere Türkiye çapında 10 OSBde Borusan Neşe Fabrikası adıyla 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik kreş ve gündüz bakımevleri inşa edilecek ve OSBye teslim edilecek. 2013-2016 yılları arasında devam edecek olan Annemin İşi Benim Geleceğim projesinin ilk Borusan Neşe Fabrikası, Adıyaman OSBde faaliyete geçecek. Adıyamanın yanı sıra 2013 yılı içinde Malatya 2, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar OSBde de Borusan Neşe Fabrikalarının yapımına başlanacak. Diğer 6 Borusan Neşe Fabrikasının hangi illerde yapılacağı 2013 yılının ikin yarısında belirlenecek.
     Yeşilay, Borusan Neşe Fabrikalarının çocuk bakımı nedeniyle çalışma imkanı bulamayan kadınların hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inandıklarını söyledi.
     Proje kapsamında 4 bin metrekare yer tahsisi yapıldığını anlatan Yeşilay, Borusan Holding tarafından 150 çocuğun yararlanabileceği bin 500 metrekare kapalı alana kreş ve gündüz bakımevinin tefrişatıyla inşa edilip teslim alınacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER