Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali

Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali başlıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7cisi düzenlenen Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl ki onur konuğunun Hollanda olduğu bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Türkiye Hollanda diplomatik ilişkilerin 400. yılı dolayısıyla festivale Hollandadan geniş bir katılımın olduğu belirtildi. Festivale 13 ülkenin gösteri grupları ve temsil heyetlerinin de katılması beklendiği ifade edilen açıklamada, Slovakya, Tayland, Kırgızistan, KKTC, Polonya, Belçika, Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Başkortostan Cumhuriyeti, Lübnan ve Sırbistan gibi yabancı konukların yanı sıra Türkiyeden de Giresun, Tekirdağ, Ankara, Mersin ve Eskişehirden yöresel halk oyunları topluluklarının festivalin konukları arasında yer alıyor denildi.
     Festival ana sahnesi olarak belirlenen Festival Parkın dışında da çeşitli sokak gösterilerinin yer aldığı program kapsamında şehrin farklı bölgelerinde festival coşkusu yaşanacağı kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Festivalde ayrıcaFotomaraton Görüntü Avcılığı yarışmasına 200 civarında amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının katılımı bekleniyor. 2011 yılı fotomaraton yarışması ödülleri sergisi festivalin ilk günü düzenlenecek. Ayrıca Reha Bilirin Birkaç Yüzyıllık Tahmiste, Birkaç Yüz adlı fotoğraf sergisi festival süresince açık olacak. Öte yandan Yöresel Yemek Yarışmasının yedincisi, baklava yeme yarışmasının da beşincisi düzenlenecek. Festival kapsamında Çocuk Oyunları Şenliğinin bu yıl yedincisi düzenleniyor. Gençler için de sokak basketbolu şenliği, yurt dışından gelen konukların da katıldıkları Kültür Yolu Oryantring şenliği düzenleniyor. Festival alanına gelen tüm konuklarımızın katılabileceği bocce ve dart turnuvaları da programda yer alıyor.
     Festival boyunca da çeşitli sanatçıların sahne alacağı konserler düzenleneceği belirtilen açıklamada, etkinliklerin ücretsiz olduğu belirtildi.
     Bu arada En iyi Antep Fıstığı Yarışmasında Nizipin Yağmuralan köyünden İsa Güçlünün birinci olduğu, festivalin Fıstık Ağasının da Mehmet Yüceler olduğu vurgulandı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER