Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali

Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali -Türk halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk, Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde konser verdi


DENİZLİ (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile düzenlenen Egedeki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali kapsamında, sanatçı Bedia Akartürk, Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Pamukkalede konser verdi.
     Kocaçukur mevkisinde sahneye çıkan sanatçı Akartürk, orkestra eşliğinde sevilen türkülerini seslendirdi.
     Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü ve Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, konser öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Egede bulunan yedi antik kentte sanatçılarla sanatseverleri Egenin mistik ortamında bir araya getirdiklerini söyledi.
     Sanatçı Bedia Akartürk ile Anadolu Filarmoni Orkestrasının muhteşem bir ikili oluşturduğunu ifade eden Gökkaya, Anadolu Filarmoni Orkestrası köy köy gezerek Anadolu insanıyla buluşmak için mücadele ediyor. Bakanlık tarafından düzenlenen Antik Kentler Festivali kapsamında Anadolu Filarmoni Orkestramız, Anadolu müzik kültürünün duayeni Bedia Akartürk ile Denizli ve civarındaki halkımızı buluşturuyor. Program içerisinde barok, Latin, caz ve Türk halk müziğimizin çok seslendirilmiş eserlerinin yer aldığı birçok eserlere yer veriyoruz dedi.
     Konserde ilk olarak Anadolu Filarmoni Orkestrasının eserlerine yer verildi.
     Daha sonra sahneye çıkan Bedia Akartürk, sevilen türküleri seslendirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER