Arap Birliği Mersinde etkinliği

Arap Birliği Mersinde etkinliği -Etkinlik için kente gelen Arap diplomatlar Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesini gezdi, bahçeden portakal topladı


MERSİN (A.A) - Türkiye-Arap Ülkeleri İşadamları Derneğinin (TURAB) düzenlediği, Arap Birliği Mersinde programı kapsamında kente gelen 17 ülkenin büyükelçi, büyükelçilik müsteşarı ve maslahatgüzarları Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) gezdi.
     Şişecam Fabrikasını gezen Arap diplomatlar, fabrikanın bahçesinden portakal toplamanın da keyfini yaşadı. Daha sonra MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekliyi ziyaret eden diplomatlar, bölgenin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
     Tekli, OSBnin Türkiyenin yükselen bir değeri olarak gün geçtikçe büyüyen bir yapıya sahip olduğunu belirterek Almış olduğu yatırımlarla Türkiyede ilkleri başaran bir bölgeyiz. Bu buluşmayı gerçekleştiren TURABa teşekkür ediyoruz, çünkü bir ilke imza attılar. Ülkelerimiz arasında verimli ziyaretlerin devamını diliyorum dedi.
     MTOSBnin henüz 17 yaşında çok genç bir bölge olduğunu ifade eden Tekli, şunları kaydetti:
     Mersin hızlı büyüyen bir kent. En çok mağduriyetimiz Arap ülkeleri ve Uzakdoğudaki olası kargaşa. Çünkü bu kargaşanın en büyük faturasını ödeyen il Mersin. Barış ve huzurun sağlanması adına yapılan tüm çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ekonomide büyümenin tek yolu, bölgemiz adına huzurun sağlanmasıdır. İnşallah ilerleyen zamanlarda kardeşlik ve dostluk adına ciddi çalışmalara hazırız. Çünkü biz üreten bir bölgeyiz. Bölgemiz 14 değişik sektörde üretim yapmakta olup, ihracat yaptığımız kadar muhakkak karşılıklı ithalatımız da mevcuttur. Bölgemizdeki firmaların yüzde 90ı ihracatçı ve bunlar çoğunlukla Ortadoğuya çalışıyor. Bu açıdan ticarete, üretime açık bir bölgede bulunmaktayız.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Arap Birliği Mersinde etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER