Aşk

Aşk-ı Memnu Mersine veda ediyor -Halit Ziya Uşaklıgilin romanından şair Tarık Günersel tarafından operaya uyarlanan Aşk-ı Memnu, Mersinde son kez sahnelenecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Halit Ziya Uşaklıgilin ünlü romanından şair Tarık Günersel tarafından operaya uyarlanan Aşk-ı Memnuyu, son kez sahneleyecek.
     MDOBdan yapılan açıklamaya göre, Selman Adanın müzik ve aryasıyla bir başyapıtı olan, librettosunu Tarık Günerselin yazdığı opera, cumartesi son kez Mersin Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.
     Orkestra şefliğini MDOB şeflerinden Aytuğ Ülgenin yaptığı eser, Ankara Devlet Opera ve Balesinden Figen Kocakayanın rejisiyle sahneleniyor. Dekor tasarımı Nihat Kahramana ait olan eserin, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını ise Tarı Deniz üstleniyor.
     Koro şefliğini Olegm Constantınov ve Serhat Kayanın yaptığı eserde, başlıca rolleri, Filiz Güneş, Barış Yanç, Hasan Berk, Funda Uyanık, Işıl Cavga Bölükbaşı, Onur Polat, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Melahat Yavuz, Kenan Şahin ve Orhan Güllüler paylaşıyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Türk edebiyatının en tutkulu romanından aynı adla operaya uyarlanan Aşk-ı Memnu operasının, kaçıranlar için yeniden ve son kez sahneleneceğini belirterek, repertuvarlarından kaldıracakları bu başyapıtın kesinlikle kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER