Avrupa Diller Günü

Avrupa Diller Günü -Alman Kültür ve Fransız Kültür Merkezi tarafından Avrupa Diller Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Alman Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi tarafından Avrupa Diller Günü dolayısıyla Özel Sanko Okullarında etkinlik düzenlendi.
     SANKOdan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Kültür Günleri kapsamında Sanat Yollarda başlığı altında öğrencilerinin katıldığı yarışamalar, oyunlar ve interaktif çalışmalar gerçekleştirildi.
     Ankara Alman Kültür Merkezi Dil Bölümü Müdürü Dr. Hans Werner, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Türk öğrencilerin yabancı dil öğrenmede yetenekli olduklarını, ancak yabancı dil öğrenmek için gerekli olan motivasyonun düşük olduğu belirtti.
     Schmidt, yabancı dilin iletişim kurma yerine gramatik bilgi aktarmaya yönelik olarak algılanmasının ve bu şekilde öğretilmeye çalışılmasının dilin öğrenilmesini zorlaştırdığına dikkati çekti.
     Fransız Kültür Merkezi Temsilcisi Hülya Yıldız ise yabancı dilin meslek ediniminde kariyer avantajı sağladığını belirtti.
     Özel Sanko Liseler Müdürü Savaş Bektaşoğlu da gelişen ve değişen dünya koşullarında öğrencilerin tam donanımlı yetişmeleri için önemli olan yabancı dil eğitimini okul olarak önemsediklerini vurguladı.
     Bektaşoğlu, yabancı dil derslerini yabancı öğretmenlerle işlediklerini belirterek, İngilizcenin yanında ikinci dil olarak Almancanın yanında diğer dillerle ilgili de çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Avrupa Diller Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER