Badem Ormanı Projesi

Badem Ormanı Projesi -Proje kapsamında Suşehri ilçesinde 20 bin adet fidan dikildi


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde Badem Ormanı Projesi kapsamında 20 bin adet badem fidanı dikildi.
     Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından temin edilen 20 bin adet badem fidanı, Arpacı köyü sınırlarında bulunan Hacı Muratdüzü mevkisinde toprakla buluşturuldu. Fidan dikimine, kadınlar da katıldı.
     Badem dikimine katılan Kaymakam Mehmet Demiral, Yeşil Sivas Projesi kapsamında Kelkit Vadisindeki Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde toplam 300 bin adet çeşitli türlerde fidan dikildiğini söyledi.
     Bölgede yapılan ağaçlandırma çalışmalarına değinen Demiral, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu, ceviz ormanı, badem ormanı ve bal ormanı çalışmaları kapsamında, Arpacı köyümüzde badem ormanı oluşturuyoruz. Bu ilçemiz için köylümüzün gelirlerinin artırılmasında önemli bir proje dedi.
     Yörede 20 bin badem ve 20 bin çam fidanının toprakla buluşturulduğunu ifade eden Demiral, 20 bin daha badem fidanı dikileceğini söyledi.
     Demiral, şunları kaydetti:
     Artık köylü ormanına sahip çıkıyor. Çünkü bu ağaçlar onların gelir seviyelerini yükseltmek için dikiliyor. Biz Kaymakamlık olarak bu tür projeleri önemsiyoruz. Bu çalışmamızın Kelkit Vadisindeki ilçelere hayırlı olmasını diliyorum. Köylülerimizle işbirliği yaparak, böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı Orman Bölge Müdürlüğümüzü kutluyorum. Yapılan çalışma, hem yeşile hem de köylümüze katkı sağlayacaktır.
     Koyulhisar Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özer ise fidanların 3 yıllık bakımlarının müdürlükleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi. Özer, Kelkit Vadisinde bulunan 4 ilçede 2012 yılında 15 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını, bu çalışmaların 2013 yılında da devam edeceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Badem Ormanı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER