Balyoz Planı davası kararı

Balyoz Planı davası kararı -BBP Genel Başkanı Destici: -Siyasetin üzerinde hiçbir iradeyi kabul etmiyoruz, karara itiraz edenlerin darbe dönemindeki mağduriyetlere bakmalarını öneririm


SAKARYA (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Balyoz Planı davası kararına ilişkin, Siyasetin üzerinde hiçbir iradeyi kabul etmiyoruz, karara itiraz edenlerin darbe dönemindeki mağduriyetlere bakmalarını öneririm dedi.
     Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbelere karşı olduklarını her ortamda, muhtıraların verildiği süreçlerde de net şekilde söylediklerini belirterek, kesin şekilde milli iradeden yana olduklarını söyledi.
     Darbe girişiminde bulunanların hak ettikleri cezaları almaları gerektiğini ifade eden Destici, şöyle devam etti:
     Siyasetin üzerinde hiçbir iradeyi kabul etmiyoruz. Kararda da zaten eksik darbe girişimi diye ifade ediliyor. Bir darbe planının, girişiminin olduğu kesin. Deniliyor ki barış sağlansın, bundan sonra anlaşma olsun, onlar affedilsin çünkü Türkiye zor bir süreçten geçiyor diyorlar. Ancak PKKyı besleyenlere bakacak olursak, arkasında derin cunta yapılanmalarını görürüz. 12 Eylül döneminde her şey kapatıldı, bir PKK kapatılmadı.
     PKK yöneticilerinin cuntacılarla ortak hareket ettiği ortada. 28 Şubatın bin yıl devam edeceğini düşündüler ama 2002de millet iradesini ortaya koyunca, yine hazımsızlık başladı. Bu hazımsızlık darbe girişimine kadar vardırıldı. Bu tür girişimlerinin önüne geçmek için sivil ve demokratik bir anayasa yapmak şarttır.
     Yargıçların önlerindeki yasalara göre karar verdiklerini anlatan Destici, herkesin hukuka saygılı olması gerektiğini vurguladı.
     Darbecileri affetmek hiç kimsenin yetkisi dahilinde değildir diyen Destici, Zira darbeler bütün bir milleti mağdur etmiştir. Sadece 12 Eylülde binlerce kişinin hayatı kararmıştır. Bu karara itiraz edenlerin darbe dönemindeki mağduriyetlere bakmalarını öneririm şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Atakan Çelik
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Balyoz Planı davası kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER