Balyoz Planı davası kararı

Balyoz Planı davası kararı -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Özel Yetkili Mahkemelerin bulunduğu yargı sisteminde tarafsızlık beklemek yanlış olur


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balyoz Planı davasında çıkan karara ilişkin, Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Özel Yetkili Mahkemelerin bulunduğu yargı sisteminde tarafsızlık beklemek yanlış olur dedi.
     Tekin, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede sıkıntılı bir döneme girildiğini belirterek, iç ve dış barışla ilgili nereye gittiklerini bilmeyen bir iktidarın bulunduğunu savundu.
     Böyle bir ortamda işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi toplumun temel sorunlarını konuşmanın da unutulduğunu anlatan Tekin, TÜİK verilerine ve kamuoyu yoklamalarında toplumun yüzde 82sinin hayatından memnun olmadığının görüldünü bildirdi.
     Tekin, bir gazetecinin Balyoz Planı davası kararına ilişkin görüşünü sorması üzerine, Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Özel Yetkili Mahkemelerin bulunduğu yargı sisteminde tarafsızlık beklemek yanlış olur. Darbe dönemlerini yapanlar DGM diye kendine özgü bir yargı sistemi kurmuştu. Şimdiki iktidar da kendisine göre bir yargı sistemi kurdu şeklinde cevap verdi.
     CHP olarak özel yetkili mahkemeleri baştan beri hukuk kurumu diye kabul etmediklerini belirten Tekin, Önümüzdeki süreçte parlamento açıldığında yeni yasal düzenlemelerin yapılması için yapılması gereken ne varsa Türkiyede ve uluslararası arenada arkadaşlarımızın her türlü haklarını arayacağız. Umut ediyorum en kısa sürede bu hukuk sistemini ortadan kaldırırız diye konuştu.
     Başbakan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Bülent Arınçın, bugün bir açıklamasının olduğunu hatırlatan Tekin, şunları söyledi:
     Gözünüz aydın demiş. Doğru, kendi gözleri aydın olsun ama sayın Arınçın ben hukukçu olduğunu bildiğim için vicdanının sızlaması gerektiğine inanıyordum. Belli ki çok sevinmişler. Gerekçe de bundan sonra darbeler olmasın Bundan sonra darbelerin olmasını istemiyorsanız, darbecilerin çıkardığı bütün yasaları kaldıralım.
     Tekin, Oslo görüşmelerine ilişkin bir soruya da Eğer terörün bitmesi için bunlar gerekliyse, sayın Genel Başkanımız o tarihte de söyledi, terör bitecekse, silah bırakılacaksa, huzur gelecekse ne yaparsanız yapın. Daha sonra görüyoruz ki, maalesef iktidar bu süreci seçim döneminde oy getirmesi için yapmış. Devletin önemli kurumlarını oturtmuşsun masaya, karar alınmış karşılıklı. Bir hakem ülke karşısında. Türkiyenin iç barışı oya bağlanacak kadar basit midir- Seçimden sonra bir KCK keşfedildi. Bunu herkes biliyordu zaten. Seçimden sonra mı bu aklınıza geldi- Savcının bu konuda açtığı dosyayı iktidarın kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz yanıtını verdi.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun eski Başbakanlardan Adnan Menderesin anıt mezarını ziyaret etmesine ilişkin de Tekin, kamuoyunda uzun süredir özellikle merkez sağda, sanki Menderesin idam edilmesinde CHPnin katkısı varmış gibi sunulduğunu dile getirerek, Tam tersine tarihe baktığınızda sayın İsmet İnönünü ciddi mücadele vermiştir ancak bu idamların önüne geçememiştir. Bu ülkede bir daha böyle acılar yaşanmasın, bir yanlışı düzeltmek ve insanlar idam edilmesin, o karanlık tabloyu kapatmak için sayın Genel Başkan oraya gitmiştir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Balyoz Planı davası kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER