Balyoz Planı davası tutuklu sanığı, annesinin

Balyoz Planı davası tutuklu sanığı, annesinin cenazesinde -Davanın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Tutkun, annesinin cenaze törenine katıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Balyoz Planı davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, vefat eden annesi Hüsniye Tutkunun (83) cenaze törenine katıldı.
     Tutkun, cezaevi nakil aracıyla sabah saatlerinde memleketi Biga ilçesine bağlı Çınardere köyüne getirildi. Ailesine ait evde taziyeleri kabul eden Tutkun, korumaların eşliğinde köy camisine giderek mevlide katıldı.
     Kılınan namazın ardından Hüsniye Tutkunun (83) cenazesi, kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine, Tutkunun yakınları, avukatı Mehmet Altın, Çanakkale Belediye Meclisi Üyesi Muharrem Erkek, Tutkunun kardeşi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, akademisyenler, emekli subaylar ile vatandaşlar katıldı.
     Avukat Altın, cenazenin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili Tutkunun, annesini görebilmesi için yaklaşık bir aydır izin talebi için çaba gösterdiklerini söyledi.
     Bu durumun, prosedür usulü işlemlere takıldığını öne süren Altın, şöyle konuştu:
     Maalesef bize göre yeterince ciddiyete alınmadı. Raporlar, imza eksikliği nedeniyle geri gönderildi. En sonunda bir heyet raporu istendi, o da sağlandı. Geçtiğimiz cuma günü izin çıktı annesiyle görüşmesi için. Cumartesi günü Haydarpaşa Numune Hastanesine Mustafa Bey yol alırken, yarım saat kala maalesef annesini kaybetti. Yani görüşme imkanı sağlanamadı. Bir kere bunun için çok üzgünüz. Umarız bu olay bundan sonra böyle olaylar yaşayan insanların başına gelmez. İdare daha dikkatli olur. İzin talepleri sonuçta anne babayla görüşmek içindir, hasta eşle görüşmek içindir.
     Bundan sonraki süreçte izin talepleri için gerekli ciddiyetin gösterilmesini isteyen Altın, Maalesef biz bunu sağlayamadığımız, paşamızı annesiyle görüştüremediğimiz için üzgünüz. Annesine Allahtan rahmet, kendisine baş sağlığı diliyorum. Hakkında verilen hükmün de inanıyorum ki Yargıtay incelemesinde bozulacak ve paşamızı yakın zamanda aramızda görmek nasip olacak. Bununla ilgili süreç şu anda devam ediyor. Daha hüküm tebliğ edilmedi taraflara. Hüküm tebliğinden itibaren temyiz süreci başlayacak. İnanıyorum ki Yargıtay da yaşanan bunca acıyı nazara alarak bu dosyanın incelenmesini önceki bir tarihte yaparak bu ailelerin acıların son verecek.
    
     Muhabir: Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Balyoz Planı davası tutuklu sanığı, annesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER