Balyoz Planı davasının 93. duruşması başladı

Balyoz Planı davasının 93. duruşması başladı -Duruşmaya sanıkları temsilen hiçbir avukat katılmadı


İSTANBUL (A.A) - Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanları emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlunun da aralarında bulunduğu 250si tutuklu 365 sanıkBalyoz Planı davasının 93üncü duruşması başladı.
     İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHPden milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alanın da aralarında bulunduğu 104 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 3 sanık katıldı.
     Emekli Orgeneral Ergin Saygunun da aralarında bulunduğu 146 tutuklu sanık ile başka suçtan tutuklu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise duruşmaya gelmedi.
     Sanık avukatlarının tamamı Delillerin değerlendirilmeden, savcının esas hakkındaki görüşünü açıkladığını ve tanık dinleme taleplerinin kabul edilmediğini belirtip, daha önce olduğu gibi mahkemeyi protesto ederek duruşmaya katılmadı.
     Dünkü duruşmada müvekkili olan 14 sanığı temsilen savunma yapan ve duruşmanın bitmesinin ardından savunmasının devamını bugünkü duruşmada yapması beklenen avukat Haluk Pekşen de duruşmaya gelmedi.
     Üye hakim Ali Efendi Peksakın, bugün mahkemeye ulaşan bazı sanıkların TÜBİTAKın 1. ve 2. bilirkişi raporlarının reddi ve tahliye talepleri ile mazeret dilekçelerini okumasının ardından konuşan Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, dün savunma yapan avukat Haluk Pekşen ile ilgili Dün burada beyan almaya başlamıştık. Duruşmaya devam edecektik, avukat niye gelmedi bilmiyorum dedi.
     Duruşmada hazır bulunan avukat Haluk Pekşenin müvekkili tutuksuz sanık Ayhan Gümüş, başkan Dikene, Bugün geleceğini biliyordum. Niye gelmedi anlamadım dedi.
     Başkan Diken de, Gümüşü avukatı Pekşenin duruşmaya gelip gelmeyeceğini telefonla arayarak öğrenmesi için duruşma salonunun dışına gönderdi.
    
     -Çetin Doğandan AİHM haberine itiraz-
    
     Bu sırada, duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Çetin Doğan, bugün bir gazetede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) başvuru dilekçesini kabul etmediği yönünde bir haber yapıldığını belirterek, bu haberin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunun yanıltıldığını söyledi.
     AİHM tarafından Fransızca yazılmış orijinal kararın elinde olduğunu ve bu kararı, tercümesini yaptırdıktan sonra mahkemeye sunacağını aktaran Doğan, verilen hükümde, hükümete yargılamayla ilgili sorular sorulduğunun ve hükümete belli bir süre verildiğinin açık olduğunu kaydetti.
     Doğan, AİHMin kararında, yargılamanın evrensel hukuk kriterlerine uyulmadığını gösteren hükümlerin mevcut olduğunu da kaydetti.
     Savunmasına devam etmesi için avukat Haluk Pekşenin duruşmaya gelmemesi durumunda duruşmayı bitirmek zorunda kalacağını belirten Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, Pekşenin gelip gelmeyeceğinin öğrenilebilmesi için duruşmaya ara verdi.
     (MK-MRT-KAF)
<< Önceki Haber Balyoz Planı davasının 93. duruşması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER